Društvo

Na Izbornoj skupštini NSD izabran novi OO

by Ivanka Leković | 08:04:2017 | 14:54:23

Izborna skupština Nove sprske demokratije održana je danas, u hotelu “Sidro”, uz prisustvo koalicionih partija - članica Demokratskog fronta.

Nakon himne “Bože pravde”, Skupštinu je otvorio Ivan Radović. On je pozdravio čelnike partije i goste “posebno oca Jovana Plamenca, predsjednika NSD Andriju Mandića, potpredsjednike Strahinju Bulajića i Slavena Radunovića, predsjednika izvršnog odbora Milutina Đukanovića, predstavnike OO iz Budve Đorđa Vujovića i Dragana Božovića, Nevenku Đurašković, predsjednicu OO Ulcinja, Zorana Blagojevića, člana Izvršnog odbora, predsjednicu OO Demokratske narodne partije Maju Vukićević i predsjednika OO PZP Zorana Tajića”.

Nakon izbora radnog predsjedništva, verifikacione i izborne komisije, te zapisničara, sveštenik Jovan Plamenac blagoslovio je okupljanje, poželjevši da ih “Bog održi u hrabrosti”. “Neka vam da snage, neka vas okrijepi, neka vas održi u čestitosti i neka otvori um vaš da vaše djelo, da vaše pregnuće bude u korist naroda Crne Gore”.


Predsjednik OO NSD Bogić Beli Mitrović kazao je kako je razmišljao da ovaj dan svima iz predsjedništva učinim prijatnijim. “Sinoć oko 19 časova sam došao na ideju da bi možda najbolji dar bio da vam pokažem 70 pristupnica mladih Barana, koje su od onog dana kada su podignute optužnice, odnosno od onog dana kada je učinjen onaj sramni čin u Skupštini Crne Gore. Ovo je odgovor njima da ne mogu da zaustave NSD nikakvim njihovim marifetlucima”.

Skup su pozdravili i predsjednica OO Demokratske partije Bar Maja Vukićević i OO Pokreta za promjene Zorana Tajića.

Dejan Đurović je istakao kako se nada “da je to (posljednja sjednica SO Bar – prim. ur.) početak odlaska DPS-a iz vlasti sa lokalnog nivoa, odnosno iz barskog parlamenta”. “Očekujem to od novog rukovodstvaž opštinskog odbora, kao ponosno prvi ispred Demokratskog fronta ovog grada, očekujem da će to uraditi i OO DNP i PZP, da ćemo na sljedećim lokalnim izborima koji su u maju iduće godine slaviti i imaćemo i mi svog predsjednika Skupštine”, rekao je Đurović.

Andrija Mandić je istakao kako su Barani bili najbolji saveznici na protestima u Podgorici, posebno ističući doprinos “Srbadije barske”. On je istakao kako je “DF imao ideje za sve i imao plan za čitavu Crnu Goru”.


“Nova srpska demokratija, kao stranka srpskog naroda, bila je predmet posebnog napada. Tako da se i danas u spuškom zatvoru nalazi naš član Miško Čađenović, koji je politički zatvorenik, a u ponedjeljak će se u zatvoru njemu pridružiti Marko Milačić, kandidat za poslanika DF. Oni nas, dame i gospodo, ne napadaju zato što smo slabi, nego zato što smo jaki” - istakao je Mandić.

U radnom dijelu Skupštine, koji je bio zatvoren za javnost, izabran je novi OO NSD Bar, kojeg čini 31 član: Bogić-Beli Mitrović, Lazar Macanović, Dragutin Durutović, Milivoje Vujović, Rodoljub Pejović, Dragan Jovićević, Vlado Stijović, Milenko Jovanović, Milan Đurašković, Ivan Radović, Ana Mitrović, Pero Đurović, Rajko Mitrović, Zoran Đukić, Šćepan Jelić, Marko Ražnatović, Itana Glavanović, Boško Šćekić, Dejan Lazović, Velibor Petrušić, Danilo Vukoslavović, Nikola Lalić, Zoran Vojinović, Dragan Šorović, Žarko Đukić, Veselin Leković, Jovana Milatović, Marija Marsenić, Nemanja Đurković, Aleksandar Šoškić i mr Dejan Đurović.

Nakon Izborne skupštine organizovan je i koktel za članove i goste.