Društvo

Susreti penzionera tri države

by Ivanka Leković | 09:04:2017 | 23:40:59

Udruženje penzionera Bara organizovalo je na Kameničkom mostu Susret penzionera iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, kojem su prisustvovali i predsjednik SO Bar Radomir Novaković, potpredsjednica SO Bar Sanela Ličina, direktor odmarališta Saveza penzionera Janko Dajković, predsjednik Saveza penzionera Crne Gore Branko Vešović i sekretar Saveza Brano Milošević.


Goste iz Podgorice, Bijelog Polja, Berana, Pljevalja, Rožaja, Plava, Petnjice, Kolašina, Kotora, Tivta, Budve, Cetinja, Ulcinja, a posebno goste iz Novog Pazara, Goražda i VIsokog pozdravio je predsjednik barskog udruženja, Iso Matezić. On je istakao da su “već poodavno” planirali da organizuju ovo druženje. Gostima je predstavio i rad barskog udruženja penzionera.


Predsjednik Saveza penzionera Crne Gore, Branko Vešović istakao je gostima da su “u gradu dobrosusjedstva, tolerancije i humanosti, koji je primjer kako razlike nijesu mana, nego bogatstvo različitosti”. Govoreći o aktivnostima Saveza udruženja penzionera CG, objasnio je da ga čine 24 opštinska udruženja i 276 mjesnih, te da su “na slobodnoj i dobrovoljnoj osnovi” okupljeni skoro svi penzioneri naše države, što je čini najbrojnijom NVO u zemlji.