Društvo

Radionice za mlade preduzetnike na FPE

| 24:04:2017 | 11:14:57

Na Fakultetu za poslovnu ekonomiju održane su radionice za mlade preduzetnike, u okviru programa “Nagrada za društvene promjene”, koji je po drugi put otvoren za mlade preduzetnike Crne Gore - mladi od 14 do 30 godina, koji imaju ideje za društvene biznise i žele da rade na unaprijeđenju zajednice, mogu da prijave svoje projekte do 7. maja.
 
Veliki broj zainteresovanih mladih ljudi prisustvovao je radionicama “Fabrika Ideja” i “Biznis modeli i osnove biznis plana”, koje su održane u amfiteatru Fakulteta za poslovnu ekonomiju Bar. Zajedno sa mentorima, studenti Fakulteta za poslovnu ekonomiju i đaci Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole  radili su na razvoju svojih ideja i njihovom  planiranju.

 
Cilj programa “Nagrada za društvene promjene” je da promoviše društveno preduzetništvo, te da omogući učesnicima da uz pomoć malih i velikih preduzeća, profesionalaca i eksperata iz različitih oblasti djelovanja, pokrenu vlastiti društveni biznis. Učešćem na programu mladi preduzetnici dobijaju mentorstvo, edukaciju, umrežavanje sa najvećim kompanijama u Crnoj Gori, prostor za rad tokom procesa inkubacije, a na kraju projekta, najbolje ideje osvajaju početni kapital za razvoj, u iznosu od 1500 eura, koji uz programsku podršku, obezbijeđuje Erste Banka Crna Gora.
 
Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award) promoviše znanje i praksu društvenog preduzetništva među europskim studentima i studentkinjama. To je najveći studentski projekat u Evropi na temu društvenog preduzetništva. Osnovan je od strane Univerziteta za biznis i ekonomiju iz Beča i Impact HUB-a, a partner u Crnoj Gori je Fakultet za poslovnu ekonomiju Bar.