Društvo

Seminar FPE o etičkom finansijskom izvještavanju

| 27:04:2017 | 20:28:24

Danas je, u hotelu “Sato” u Sutomoru, održan seminar pod nazivom “Etička dimenzija kvaliteta finansijskog izvještavanja”, organizovan od strane Fakulteta za poslovnu ekonomiju Bar.
 
Seminaru su prisustvovali zaposleni u Poreskoj upravi Crne Gore, finansijskim sektorima raznih profitnih kompanija kao i iz javnih preduzeća iz Bara i okolnih gradova. Cilj seminara bio je da se definišu problemi, razmijene iskustva iz nauke, struke i nadležnih institucija kao i prepoznaju rješenja za njihovo prevazilaženje.
 
Predavači na seminaru, između ostalih, bili su: prof. dr Dušan Milojević,  profesor na Fakultetu za poslovnu ekonomiju Bar, Rade Bojović, vlasnik preduzeća Media Ltd, Gordana Pejović, Odsjek za velike poreske obveznike, Poreska uprava Crne Gore i prof. dr Sreten Grebović, Sektor za praćenje poreskih propisa i inspekcijski nadzor, Poreska uprava Crne Gore.
 
“Fakultet za poslovnu ekonomiju Bar će i u narednom periodu nastaviti sa organizacijom seminara koji imaju za cilj stvaranje veze između obrazovanja i realnog sektora, a sve u cilju stvaranja što kvalitetnijeg stručnog visokobrazovnog kadra”, kazali su iz ove visokoškolske ustanove.