Društvo

Nova signalizacija na pružnom prelazu u Ilinu

by Ivanka Leković | 28:04:2017 | 16:40:45

Kao prvi korak ka bezbjednijim prelascima pruge, Opština Bar je danas postavila novu saobraćajnu signalizaciju na prilazima pružnom prelazu u Ilinu.

 
“Opština Bar je nakon podnijetog Izvještaja od strane oformljene komisije, preduzela aktivnosti na nabavci i obnavljanju ranije postavljene saobraćajne signalizacije na pristupnim saobraćajnicama. Radi se o signalizaciji koja upozorava vozače na nailazak na pružni prelaz, koja se postavlja se na udaljenosti od 240, 160 i 80 metara, te novih znakova ‘Stop’, ograničenja brzine i znakove zabrane saobraćaja za vozila čija visina prelazi Zakonom dozvoljenu visnu, s ciljem povećanja bezbjednosti na pružnom prelazu. Saobraćajna signalizacija je postavljena kako na na glavnim prilaznim saobraćajnica, tako i na onim saobraćajnicama koje su u neposrednoj blizini pružnog prelaza, a ukršaju se sa glavnim”, kazao je za Radio Bar i Bar info Dejan Škerović, samostalni savjetik za lokalne puteve u Sekretarijatu za uređenje prostora,komunalno – stambene poslove i zaštitu životne sredine.

 
“Svi saobraćajni znakovi koji su se nalazili na pružnom prelazu i prilaznim saobraćajnicama su zamijenjeni   novim znakovima radi lakše uočljivosti. Takođe, svi saobraćajni znakovi koji su bili ranije postojali, a trenutno nedostaju, su ponovo postavljeni. Na pružnom prelazu ‘Ilino’ od strane Opštine Bar postavljeno je 16 saobraćajnih znakova i osam dodatnih tabli koje upozoravaju i obavještavaju vozače na udaljenost od pružnog prelaza.”, istakao je Škerović, apelujući na vozače da poštuju signalizaciju, “kako zbog svoje, tako i zbog bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju”.