Društvo

Poetsko veče u Gimnaziji

by Ivanka Leković | 30:04:2017 | 12:59:06

Đački parlament Gimnazije “Niko Rolović” je, u saradnji sa profesoricama književnosti i upravom, povodom Dana škole organizovao poetsko veče .
 
Bila je to, kako su naveli, čestitka za 96. rođendan školi koja ih je, kako kažu, ukratko – “naučila da budu ljudi”.

 
Program je vodila Indira Količić, predsjednica Učeničkog parlamenta, a u prvom dijelu nastupili su - Milica Krgović (stihovima iz “Kanconjera” Frančeska Petrarke), Dunja Cikić (odlomkom iz “Ljubavne pjesme” Pabla Nerude), zatim Vasilisa Savić koja je kazivala stihove iz poezije gimnazijalca Milana Mitrovića, nakon čega se i on predstavio sa svojom pjesmom “Mjesečar”.

 
Dramska sekcija, čiji su članovi - Ksenija Ivanović, Anja Tošić, Vasilisa Savić, Marija Babić, Andrea Eraković, Ilija Zeković, Miloš Đuranović, Aldin Ramić, Vojislav Plamenac, Stefan Mijović i Vuk Lutovac, a kojom rukovode profesorice Vesna Pavićević i Radinka Ćinćur premijerno je prikazala odlomak iz Gogoljeve komedije “Revizor” čime su uljepšali ovo zajedničko poetsko veče.

 
U čast obilježavanja Dana škole raspisan je literarni konkurs za učenike od prvog do četvrtog razreda, a izdvojena su i pohvaljena tri rada, čiji su autori učenice – Mirela Salihović, Jelena Popović i Rema Ciriković. Tokom poetske večeri, Mirela i Jelena su čitale svoje radove na temu – “S točke svake pogledaj čovjeka, kako hoćeš sudi o čovjeku – Tajna čojku čovjek je najviša.”

 
Stihove Jovana Dučića kazivala je Vasilisa Milović. Pažnju publike privukao je interaktivni kviz, koji je vodila profesorica Vesna Pavićević, čiji zadatak je bio prepoznavanje citata iz književnih djela.
 
Posebnu notu večeri dala je Vasilisa Savić izvođenjem pjesme “Someone like you”, a zatim i premijerno emitovanje spota za pjesmu “Ne rugaj se”, u kojem su gimnazijalci učestvovali zajedno sa svojim profesorima i Upravom škole.