Društvo

ULES poziva na jedinstvo medija u Crnoj Gori

| 03:05:2017 | 14:54:45

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore, u cilju ostvarivanja medijskih sloboda, poziva predstavnike medija u Crnoj Gori na udruživanje i međusobnu saradnju.
 
Oni su povodom Dana slobode medija, apelovali na medije da budu jedinstveni i solidarni, da o svim događajima izvještavaju profesionalno i fer kako bi zaštitili građane i svoju slobodu.
 
„Smatramo da je Dan slobode medija prilika da podsjetimo da razjedinjenost medija ne doprinosi ni poboljšanju položaja novinara, ni društva u cjelini i da je zbog toga ovo jedan od naših prioriteta za naredni period.
 
Nadležne institucije i sve političke subjekte pozivamo da se prema medijskim kućama i novinarima odnose sa poštovanjem i omoguće im da slobodno obavljaju svoj posao.
 
U cilju pospješivanja slobode medija u Crnoj Gori zahtjevamo da se sprovedu izmjene seta medijskih zakona i da se osnaži finansijska i uređivačka nezavisnost medijskih javnih servisa.
 
Podsjećamo da je na putu evro-atlantskih integracija sloboda medija jedan od prioriteta kojima treba da se posveti cjelokupno društvo u Crnoj Gori. Ne treba dodatno isticati da je medijski sistem dodatno osjetljiv na različite društvene promjene i da ga zbog toga treba zaštiti od svih vrsta pritisaka.“, kaže se u saopštenju ULES-a.