Društvo

Humanitarno veče SEUŠ za Luku Mijača

by Silvija Vukelić | 04:05:2017 | 10:58:21

Na inicijativu učenika Srednje ekonomsko ugostiteljske škole, sinoć je u sali Dvorca kralja Nikole upriličeno humanitarno veče za pomoć u liječenju dječaka Luke Mijača.
 
Učenički parlament škole odlučio da sredstva,u iznosu od 280€, koja su učenici samostalno zaradili u akciji "Radom do humanosti",a koja su bila namijenjena nekoj socijalno ugroženoj porodici, preusmjeri i donira za njegovo liječenje. Sa tim novcem ukupno je sakupljeno 600€.

 
“Stvarno mislim da ovakve aktivnosti imaju poseban značaj upravo zato što dolaze od učenika. Naša zasluga je samo u tome što ih podržavamo i bodrimo. Ovo su događaji koje će pamtiti duže nego bilo koje znanje iz učionice i to je ono što ih zapravo oblikuje kao ličnosti i dobre ljude... A to je najvažnije. Ponosna sam i na njih i na profesore. Opet su bili na nivou zadatka i sve pohvale za njihov trud”, kazala je za Bar info Tanja Spičanović, direktorica SEUŠ.
 
Koordinatorka akcije profesorica Mirjana Savićević je istakla da humanitarne aktivnosti opemenjuju čovjeka.
 
“To nije fraza nego realnost. Meni je srce bilo ispunjeno kada sam vidjela da smo svi zajedno ipak nešto uradili i sakupili pristojnu sumu za Luku. I on je uživao u programu komediji ‘Nemoj da zvocaš’, pjesmi, igri... Na kraju večeri dio publike je prišao da ga pozdravi i pruži i moralnu podršku“, kazala je Savićević.

 
Dvanaestogodišnji Luka Mijač boluje od genetskog oboljenja Freidrichove ataxie. Ovo oboljenje ustanovljeno mu je prije šest godina, ali se tek sada ukazala mogućnost za liječenje matičnim ćelijama u turskoj LIV hospital. Za liječenje je potrebno 32.000€.
 
Građani sredstva mogu da uplate na žiro-račun broj 535-0600200104746-30 Prva banka, na ime Lukinog oca Dejana.
 
Instrukcije za plaćanje iz inostranstva:
 
56: Intermediary bank
 
RAIFFEISEN ZENTRALBANK
OESSTEREICH AG VIENNA
SWIFT CODE RZBAATWW
 
57A: Account with instituion
 
PRVA BANKA CG AD
PODGORICA
SWIFT CODE PRVAMEPG
 
59: Beneficiary customers
 
ME25535063050001244007
MIJAČ DEJAN
MAKEDONSKA 7
BAR