Društvo

April u OŠ Anto Đedović

by Ivanka Leković | 04:05:2017 | 12:24:24

Akcija “April-mjesec knjige” realizovana je kroz niz aktivnosti u OŠ „Anto Đedović“, a osmišljena je u okviru programa rada školske biblioteke.
 
Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, učenici su učestvovali na manifestaciji “Noć knjige”, 21. aprila u Gradskoj knjižari u Podgorici.
 
Učenici mlađeg uzrasta tokom aprila radili su kao bibliotekari u školskoj biblioteci, a za učenike starijih razreda organizovana je radionica „Čitaj lako, saznaj kako“. Članovi bibliotečke sekcije uredili su izložbeni prostor ispred biblioteke, a direktorica škole Stanka Vukčević uručila je zahvalnice porodicama koje su školskoj biblioteci donirale knjuge.
 
Ostvarena je i saradnja sa narodnom bibliotekom “Ivo Vučković”.

 
Povodom upisa prvaka u školsku biblioteku organizovan je maskenbal. Druženje pod maskama organizovano je u dvorištu škole, a učenici su recitovali, igrali i pjevali slaveći knjigu i čitanje. Program su pripremili uz podšku učiteljica Milice Pješčić i Valentine Niković i vaspitačice Sandre Žižić, a bibliotekarka Ljiljana Milović svečano im je uručila članske karte.

 
Kao jedina predstavnica Bara u kategoriji osnovnih škola, Anđelija Đurković iz III-1 učestvovala je na Festivalu mladih recitatora u atrijumu The Capital plaza, koji je od 25. do 28. aprila održan u Podgorici. Ona je recitovala pjesmu “Suncokrili”, a njen mentor je prof. razredne nastave Vesna Čabarkapa. Festival je organizovala Izdavačka kuća “Obodsko slovo” u saradnji sa poslovno-tržnim centrom “The Capital Plaza”.