Društvo

Novinari iz Ukrajine posjetili barske znamenitosti

| 09:05:2017 | 17:02:56

Turistička organizacija Bar je je juče i danas ugostila ekipu TV Ukrajina.
 
Gosti su prvo imali priliku da se upoznaju sa kulturno istorijskim znamenitostima u Starom Baru i sa Starom maslinom, dva nezaobilazna turistička lokaliteta u našoj opštini.
 
Predsjednik „Udruženja maslinara Bara“, Ćazim Alković je predstavio tradiciju maslinarstva u Baru i Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na utvrđivanje strarosti starih maslina i Stare masline, kao i legende vezane za nju.
 
Upravo je Stara maslina na Mirovici, stara 2 242 godine, ostavila poseban utisak na goste iz Ukrajine.

 
„Drugog dana, novinari su posjetili jezersku stranu barske opštine i Turističko informativni biro u Virpazaru, gdje su dobili informacije o aktivnostima kojima se turisti mogu baviti dok borave u varošici i Crmnici uopšte. Između ostalog, to su: pješačke i biciklističke staze, kajakarenje, krstarenje jezerom, posjeta crmničkim selima i vinskim podrumima.  U prostorijama Centra za posjetioce u Virpazaru bili su u mogućnosti degustirati crmnički vranac lokalnih proizvođača. Nakon posjete TIB-u gostima smo organizovali krstarenje i ručak na Skadarskom jezeru gdje su bili u prilici da probaju domaće organske proizvode i ribu“, kaže se u saopštenju Turističke organizacije Bar.
 
TO Bar je organizovala kompletan boravak novinara na teritoriji barske opštine, J.P. “Kulturni centar Bar“ obezbijedio besplatne ulaznice za Stari Bar i Staru maslinu, a  NP „Skadarsko jezero“ za ulazak u Nacionalni park.