Društvo

Tribina SEUŠ povodom Dana Evropa

| 10:05:2017 | 12:47:12

Povodom Dana Evrope u sali Zavičajnog muzeja, u Dvorcu kralja Nikole, održana je tribina u organizaciji JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar.
 
Tokom trodjelne prezentacije prisutnima su od strane nastavnog osoblja i učenika ove ustanove predstavljeni programima i aktivnosti EU namjeni srednjoškolcima. Iskustva iz posjete Briselu u okviru projekta "Tvoja Evropa-tvoje pravo da kažeš" prisutnima su prenijeli profesor Marko Pejović i učenik Miloš Ognjenović. Četvoročlana delegacija, troje učenika u pratnji profesora, ove ustanove bila je selektirana kao predstavnik Crne Gore na ovom događaju koji je krajem marta ove godine okupio srednjoškolce iz 28 zemalja članica EU i 5 zemalja kanditatkinja za članstvo.

 
Profesor Neđeljko Đurović predstavio je novu metodologiju izrade obrazovnih programa za stručno obrazovanje i koncept modularne nastave zasnovan na praktičnim ishodima znanja. Ovaj IPA projekat realizuje se od strane Ministarstva prosvjete i Centra za stručno obrazovanje uz praćenje Britanskog savjeta u Crnoj Gori.
 
Posebnu pažnju privukao je motivacioni projekat profesorice Marte Nikolić pod nazivom "Mobilnost unutar Evrope i mogućnosti koje se pružaju crnogorskoj omladini i prosvjetnim radnicima". Profesorica Nikolić je pokretač i učesnik u nekoliko projekata namjenjenih srednjoškolskoj populaciji i njena iskustva predstavljaju odličan primjer koji prosvjetarima ukazuje na mogućnosti profesionalnor razvoja i usavršavanja. Poziv za ovu otvorenu tribinu bio je upućen i svim srednjoškolskim ustanovama u Baru.