Društvo

VIDEO: Jugopetrol donirao bolnici ultrazvučni aparat

by Vesna Šoškić; snimatelj i montažer Senad Sukalić | 17:05:2017 | 12:27:24

Barska bolnica dobila je vrijednu donaciju - novi, savremeni ultrazvučni aparat, marke “Simens”, vrijedan preko 22.000€. To će značajno unaprijediti zdravstvenu zaštitu građana ne samo Bara, već i Ulcinja i dijela budvanske opštine, čiji stanovnici takođe, koriste usluge barske bolnice. Donator je kompanija “Jugopetrol”.
 

Kompanija “Jugopetrol”, čiji je većinski vlasnik grčki “Hellenic Petroleum International AG”, ove godine navršava 70 godina postojanja. Godinu jubileja kao prepoznatljiva društveno-odgovorna firma, obilježiće i nizom donacija koje će doprinijeti poboljšanju uslova života i standarda građana.
 
“Jugopetrol želi da unaprijedi zdravstvenu zaštitu građana, posebno u barskoj opštini gdje imamo značajne infrastrukturne kapacitete. Ovdje je naš veliki terminal koji predstavlja srce ‘Jugopetrola’ i dvije maloprodajne benzinske stanice sa eko brendom. Nadam se da će ovaj ultrazvučni aparat doprinijeti ukupnoj zdravstvenoj zaštiti stanovnika Bara i čitave Crne Gore. Želim osoblju bolnice uspješan rad i da im dugo služi”, kazao je Vesko Gačević, direktor operativnih poslova i logistike “Jugopetrola”.
 

Za barsku bolnicu, koja ima regionalni karakter, ova donacija je veoma značajna zbog velikog broja pacijenata kojima je potrebna ultrazvučna dijagnostika.
 
“Opšta bolnica u Baru je regionalna zdravstvena ustanova za Bar, Ulcinj i dio budvanske opštine i godišnje od 59.000 obrada pacijenata imamo 16.500 ultrazvučnih pregleda. Možemo samo reći veliko hvala ‘Jugopetrolu’ jer će ovim savremenim aparatom značajno biti poboljšana ultrazvučna dijagnostika”, kazao je direktor barske bolnice dr Dragoslav Tomanović, koji je istakao da će sada u ultrazvučnoj ambulanti, pored postojećeg ,u funkciju biti stavljen i novi ultrazvučni aparat, što će omogućiti da dva doktora obavljaju ove veoma važne preglede za dijagnostiku bolesti.
 
“Jugopetrol” će u godini kada obilježava sedam decenija uspješnog rada podržati još niz značajnih projekata u Crnoj Gori u oblasti zdravstvene i ekološke zaštite, bezbjedne vožnje, izgradnju dječjih igrališta u nekoliko gradova, a ultrazvučni aparat osim barske bolnice dobiće i kotorska, kao dječje odjeljenje bolnice u Podgorici.