Društvo

Građevinska sezona završava sredinom juna

by Vjera Knežević Vučićević | 17:05:2017 | 18:07:40

Građevinska sezona u Baru se i ove godine završava sredinom juna - saopštio je predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić. Žitelji gradskog jezgra i priobalnog pojasa trebaju biti utoliko više zadovoljni, jer to znači i da će ulice koje su proteklih mjeseci zbog kompleksnog posla postavljanja hidrotehničkih instalacija razrovane, biti vraćene u prvobitno stanje. Srzentić je naveo da će radovi na izgradnji objekata biti obustavljeni u priobalnom pojasu - na području gdje bi remetili normalno odvijanje turističke sezone.
 
Sekretar Sekretarijata za investicije, imovinu i zastupanje Vido Dabanović je podsjetio da su posljednjih mjeseci najaktuelniji građevinski radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj infrastrukturi  u naseljima Sutomore, Čanj, Šušanj, Bjeliši, Polje, te užem jezgru Bara.
 
“Investiciona vrijednost ovih radova je 8,3 miliona eura, a finansiraju se iz sredstava kfW banke i budžeta Opštine Bar. Izvođač radova je preduzeće ‘Jedinstvo’ iz Kraljeva, a nadzor je povjeren njemačkoj firmi ‘Dahlem’” - kazao je Dabanović.
 

“Svi radovi na hidrotehničkim instalacijama u obalnom području (Sutomoru, Čanju i Baru) su završeni. U toku je uređenje terena i vraćanje saobraćajnica u prethodno stanje, tako da se tokom ljeta shodno Odluci o zabrani gradnje, radovi na tom području neće izvoditi” - saopštio je Dabanović. 
 
Podsjetimo da je ovaj posao započet 26. februara 2016, a završetak radova se očekuje istog datuma 2018. godine. Ugovorom je obuhvaćeno 5,8 km vodovodne mreže, 19,2 km kanalizacione mreže, kilometar atmosferske kanalizacije, jedna prepumpna stanica, kao i podmorski ispust u Sutomoru dužine 1.043 metra i rezervoar u Šušanj 2 kapaciteta 1.200 m3.
 
Iz Sekretarijata za investicije, imovinu i zastupanje ističu da realizacijom projekta građani imaju bolje i kvalitetnije vodosnabdijevanje, ekološki čistije more i obalu.