Društvo

U OŠ Srbija prijem za nove prvake

by Mila Vukosavović | 06:06:2017 | 11:46:08

Danas su u OŠ “Srbija” organizovali svečani doček novih prvaka.
 
“Čestitam što si porastao, stasao do knjige i đačke klupe”, pozdrav je i čestitka koju su prvacima uputili učesnici programa. Stariji drugovi su prvacima pokazali šta su naučili u školi, ponosno su recitovali, pjevali, igrali, glumili.
 
Direktor škole, Josip Ćinćur, pozdravio je 140. generaciju učenika prve škole u Baru, koja je dugo vremena bila i jedina obrazovna institucija u gradu. Ova generacija prvaka upisana je u godini kada će se obilježiti taj jubilej. Oni će, početkom školske godine, u septembru, ući u renovirane učionice koje će se pripremati i sređivati tokom čitavog ljetnjeg raspusta.
 
Broj učenika u školi znatno je porastao proteklih godina. Počev od 2014/15, broj učenika u narednoj školskoj godini, povećao se 81%, dok je u ovoj školskoj godini broj upisanih prvaka, u odnosu na 2014/2015, veći 108% a u odnosu na prethodnu školsku godinu za 31%.
 
Novih 55 prvaka prihvatili su profesori razredne nastave Jelena Tošković i Amira Šabotić u matičnoj školi i Jelena Nikolić u područnom odjeljenju u Zaljevu.