Društvo

VIDEO: Donacija Slavka Mrdovića barskoj bolnici

by Vesna Šoškić, kamera Adi Karađuzović, montaža Senad Sukalić | 09:06:2017 | 14:44:45

Poznati humanitarac i predsjednik Crnogorskih asocijacija za humanitarna pitanja u svijetu, Slavko Mrdović dopremio je u Bar novu donaciju - 30 kreveta sa električnim podizačima i dva za transport bolesnika namijenjenih barskoj bolnici.

  
Slavko Mrdović, predsjednik Udruženja Crnogoraca u Švajcarskoj i od prošle godine predsjednik Crnogorskih asocijacija za humanitarna pitanja u svijetu, poznat je kao donator vrijedne opreme za zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, Dom starih u Bijelom Polju i Risnu, Udruženja paraplegičara, a pomagao je i djecu bez roditelja, porodice i pojedince u stanju socijalne potrebe. U periodu rata i sankcija dovozio je šlepere sa ljekovima i sanitetskim materijalom za sjever Crne Gore.
 
“Živim u Švajcarskoj, porijeklom sam iz Crne Gore, u Baru imam kuću. Nastojao sam da počev od onih teških godina krajem XX i početkom XXI vijeka pomognem koliko mogu mojoj zemlji u onome što je najvrednije, sanitetskoj opremi i ljekovima za naše medicinske ustanove. Ove krevete dobio sam na poklon od klinike ‘Džonson, Džonson’, u kojoj sam proveo radni vijek. Zamolio sam ih da sve što imaju kvalitetno izdvoje za mene i za zdravstvene ustanove u mojoj zemlji”, kazao je Radio Baru i Bar infu Mrdović.

 
On je istakao da će se potruditi da obezbjedi za barsku bolnicu i aparat za magnetnu rezonancu.
 
“Kao predsjednik Crnogorskih asocijacija za humanitarna pitanja u svijetu, animiraću kompletnu dijasporu i ubijeđen sam da ćemo lako sakupiti novac za taj vrijedni aparat”, kazao je on.
 
Slavko Mrdović, za poslednjih dvadesetak godina dopremio je u Crnu Goru preko 50 šlepera pomoći zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori.