Društvo

Bar uskoro u Žikinoj šarenici

| 27:06:2017 | 19:24:28

Turistička Organizacija Bar, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, je bila domaćin novinarskoj ekipi Radio televizije Srbije.
 
Cilj njihove posjete je rad na emisiji “Žikina šarenica”, u koju je uvrštena turistička i gastronosmka ponuda Bara.
 
Prvog dana posjete barskoj opštini koprodukcija “RTS”-a obišla je Stari Bar i Staru maslinu, upoznali su se sa tradicionalnom proizvodnjom sapuna od maslinovog ulja u suvenirnici Mire Babić, kao i specijalitetima najstarije poslastičarnice u Starom Baru - “Karađuzović”. U konobi “Spilja” zabilježili su predivan enterijer rađen od maslinovog drveta.

 
Upriličena je i večera u konobi “Bedem”, gdje je vlasnik konobe govorio o pripremi tradicionalnih jela sa prostora Bara i nacionalne kuhinje.
 
Drugog dana posjete obišli su panoramsku rutu “Između dvije čarobne obale” na kojoj su bili u prilici da zabilježe kadrove sa 8 prekrasnih vidikovaca: Dobra Voda, Štegvaš, Livari, Murići, Godinje, Limljani, Sutorman i Tuđemili, odakle se pruža impresivan pogled na neiscrpne prirodne ljepote i turističke atrakcije razuđene barske opštine.

 
Nakon obilaska panoramske rute, uslijedilo je krstarenje Skadarskim jezerom i ručak na plaži Pješačac, gdje su gosti uživali u ukusima specijaliteta od ribe iz Skadarskog jezera pripremljene na tradicionalan način.
 
Koprodukcija “RTS”-a je posjetila reprezentativan privatni smještaj i vinariju Pejanović u selu Limljani, gdje su upoznati sa ruralnim turizmom koji je sve više zastupljen u crmničkoj regiji i degustirali crmničko vino sorte Vranac.