Društvo

Vodovod otklonio kvar na cjevovodu iz rezervoara Šušanj

by Željko Milović | 30:06:2017 | 11:52:38

Glavni razlog poremećaja u vodosnabdijevanju jednog dijela naše opštine, koje je bilo izraženo posljednjih dana, bio je havarijski kvar na izlaznom čeličnom cjevovodu od 400 mm iz rezervoara Šušanj, čime je bio onemogućen prihvat vode iz Orahovog polja, kao i iz sistema regionalnog vodovoda, ističu iz preduzeća Vodovod i kanalizacija.
 

“Vanrednim naporima i danonoćnim radom, zaposleni u DOO Vodovod i kanalizacija Bar su uspjeli da, s obzirom na težinu kvara i nepristupačnost terena za mehanizaciju, u rekordno kratkom roku otklone nastali kvar. Time su se stvorili uslovi da rezervoar Šušanj ponovo bude u funkciji i da već od sjutra u njemu otpočnemo sa prihvatanjem dodatnih količina vode iz Orahovog polja, odakle se usmjerava preko 170 l/sec, kao i iz sistema regionalnog vodovoda 75 l/sec. Samim tim, već od nedjelje, i vodosnabdijevanje tih djelova naše opštine će biti na mnogo višem nivou”, ističe se u dopisu medijima kojeg potpisuje direktor ovog preduzeća Zoran Pajović.
 

On je potencirao da “otklanjanje kvarova na cjelokupnom području Zelenog pojasa otežava činjenica da je na postojećoj vodovodnoj infrastrukturi izgrađen čitav niz stambenih objekata, koji gotovo redovno bitno otežavaju, a u nekim slučajevima i onemogućavaju pristup mjestu kvara”.