Društvo

Igralište škole na Viru u novom ruhu

by Vjera Knežević Vučićević | 15:07:2017 | 22:39:35

Osnovci koji pohađaju O.Š. "Jovan Tomašević" u Virpazaru od naredne jeseni odmore će provoditi uživajući u razonodi na novom, moderno opremljenom igralištu.
 
Projekat ukupne vrijednosti oko 15.400 eura finansirala je njemačka nevladina organizacija KUKUK-Kultur u saradnji sa Eramus Fondom. Izgradnju je uz podršku uprave škole pokrenuo Savjet roditelja. Uz dječje igralište uređeno je i ograđeno dvorište škole i prostor oko ustanove, a postavljeni su i koševi na sportskom terenu.
 
Izvođenje radova pomoglo je 35 volontera, majstora i inženjera iz Njemačke koji su boravili u školi, 15 učenika- volontera, kao i volonteri iz NVO Naša akcija iz Podgorice.
 

Na svečanosti povodom otvaranja igrališta, direktor škole Miodrag Šćepanović zahvalio je partnerima iz Njemačke i volonterima, ukazujući da je njihov rad “primjer kako se za kratko vrijeme može uraditi veliki posao”.
 
“Volonterima iz Njemačke pridružili su se i članovi NVO ‘Naša akcija’ iz Podgorice na čelu sa Petricijom Pobrić, koji su, osim što su učestvovali u svim aktivnostima, pokazali i veliku stručnost u slikanju murala. Draž volonterizma se i pored jezičke barijere svakodnevno osjećala” - zadovoljan je Šćepanović.
 
Direktor škole je uručio zahvalnice NVO KUKUK- Kulture iz Njemačke, NVO Naša akcija iz Podgorice, predsjednici Savjeta roditelja Brankici Gažević i bračnom paru Pobor.
 

Obraćajući se u ime organizacije KUKUK Kulture, nadzornik radova Johannes Lemcke-Huhner je naglasio da je omladina ta koja je najbitnija u ovom projektu, te da su upravo oni svojim radom, trudom i srcem izgradili teren. Naveo je koliko je bitno da se radi sa mladima, jer kroz realizaciju ovakvih projekata “oni uče, razvijaju se i shvataju značaj zajedništva”.
 
Akciju su podržali DOO “Voli”, restoran “Voda u kršu”, TO Bar, Mitropolija crnogorsko-primorska, privatni preduzetnici iz Virpazara, NP Skadarsko jezero, bračni par Pobor, predsjednica Savjeta roditelja Brankica Gažević i njen suprug...