Društvo

Održan prvi seminar za vaspitačice u mektebu

by Željko Milović | 10:08:2017 | 10:35:45

U Islamskom kulturnom centru u Baru je održan dvodnevni seminar za muallime - vaspitačice koje rade u mektebima (vrtićima) za djecu od 3 do 6 godina, pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori.
 
Seminarom su bile obuhvaćene dvije teme: “Sociokomunikacijske kompetencije vaspitača” i “Izrada jednistvenog plana i programa”, a vodila ga je mr Naira Jusufović, profesorica predškolskog odgoja i obrazovanja, magistrica pedagoških nauka, trener nenasilne komunikacije.
 

Seminar je otvorio direktor Islamskog kulturnog centra mr Muidin Miljaimi, istakavši veliku važnost predškolskog vaspitanja.

“U Islamskom centru stvoreni su veoma povoljni uslovi za rad sa najmlađima, te rad na tom polju predstavlja najvažniji zadatak našeg Medžlisa. Kroz odgoj najmlađih zapravo odgajamo buduće generacije koje će nastaviti da djeluju u zajednici i doprinose njenom boljitku”, istakao je mr Miljaimi.
 

U ime Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori obratio se prof. Rahman Kačar, govoreći o radu mekteba na svim nivoima i potrebama za novinama u radu i odgojnom pristupu.
 
Koordinator ovog projekta bila je vaspitačica Nermina Nikezić Pašanbegović koja radi u mektebu za djecu od 3 do 6 godina pri Islamskom kulturnom centru u Baru.
 
Na zatvaranju seminara uručeni su certifikati za deset učesnica iz četiri medžlisa: Bijelo Polje, Podgorica, Bar i Ulcinj.