Društvo

Mladi Romi i Egipćani ljetuju u Sutomoru

by POBJEDA | 16:08:2017 | 11:13:20

Ljetnji kamp za 30 mladih romske i egipćanske populacije održava se od 15. do 20. avgusta u Domu solidarnosti u Sutomoru, u organizaciji Crvenog krsta i uz podršku Organizacije Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR).
 
Kako se navodi u saopštenju Crvenog krsta, učesnici kampa su polaznici Kluba mladih i oni redovno učestvuju u svim edukativnim aktivnostima i radionicama.
 
Boravak u Sutomoru za njih je vid nagrade koji će podrazumijevati i druženje i boravak na plaži, ali će biti i nastavak edukativnog programa, naveli su u saopštenju.
 
Kako su istakli, koordinator Kluba mladih u Crvenom krstu Veselin Pajović rekao je da su kamp osmislili na sadržajan način.
 
“Za adolescente svakodnevno će biti organizovane radionice na različite teme iz oblasti djelovanja Crvenog krsta, a koje su značajne i interesantne polaznicima. Mladi će dobijati dodatne informacije o humanim vrijednostima, prevenciji trgovine ljudima, mirnom rješavanju konflikata, načinima suzbijanja diskriminacije i slično tome, a biće organizovana i kratka obuka u pružanju prve pomoći”,  pojasnio je Pajović.
 
Kako je dodao, sve aktivnosti će raditi interaktivno, pa će kroz radionice jačati i liderske vještine polaznika.
 
Sa mladima u Domu solidarnosti, pored koordinatora Kluba mladih, boravi i romski asistent, a posjećivaće ih i volonteri Crvenog krsta.