Društvo

Radovi duž čitave MZ Šušanj

by Ivanka Leković | 21:08:2017 | 21:32:42

U MZ Šušanj zadovoljni su dinamikom izvođenja planiranih investicija - kaže predsjednik Odbora ove mjesne zajednice, Pešo Glavanović.
 
Prošle nedjelje počeli su radovi na saobraćajnici od kružnog toka duž korita rijeke Željeznice, u dužini od 300 metara. Trenutno se postavljaju hidrotehničke instalacije u trupu saobraćajnice.
 
Glavanović ističe da je, nakon što je predsjednik Opštine dr Zoran Srzentić obišao Šušanj, dogovoreno da tokom narednog mjeseca počne izgradnja Ulice Crnogorskih serdara (od hotela “MD” do stajališta na Ilinu), a u planu je i sanacija Ulica Gavrila Principa, Bokeljskih brigada, Nikole Lekića i J.J. Zmaja.

Za oktobar je planirano da se postavi potrebna infrastruktura od Rezervoara 2 do naselja Čačci i Donji Glavanovići i time riješi vodosnabdijevanje ovih zona.

 
U saradnji sa Opštinom, TO Bar i JP Morsko dobro, za oktobar je planirano pošumljavanje plaže na Žukotrlici i priprema za izgradnju potpornog zida od lokala “Barka” do Kuća Lekovića. Glavanović poziva sve koji žele da doniraju sadnice da se jave na telefon MZ Šušanj – 030/353-073.
 
Na inicijativu mjesne zajednice i građana, nakon razgovora sa direktorom barske Pošte Slavkom Vučićevićem, dogovoreno je da pošta u Šušanju ubuduće radi čitave godine. Ovo će, ističe Glavanović, naročito biti od koristi starijim osobama, kojima je teže da dođu do gradske pošte.
 
Glavanović je podsjetio i na veće investicije koje su u prethodnom periodu urađene u ovoj MZ - izgradnja Rezervoara Šušanj i njegovo povezivanje sa Rezervoarom 1, asfaltiranje saobraćajnice u tom dijelu, kao i postizanje dogovora sa stanovnicima Vitića i Peranovića oko ugradnje prepumpne stanice za ova naselja. Uz to, asfaltirana je ulica od pružnog prelaza do crkve Sv. Marija, kao i dvije manje ulice iznad pruge kod tunela, urađen dio pješačke staze i saobraćajnice pored rijeke Željeznice, potporni zidovi kod kuće Dabovića i Spahija, kao i rasvjeta u dijelu naselja Most Đedovića, Baukovići i Vitići, te kanalizacija i saobraćajnica iznad zgrade Pajkovića.