Društvo

Od 1. septembra novi Kamp za dijabetičare

| 26:08:2017 | 14:52:57

Edukativni kamp za osobe sa dijabetesom trajaće od 1. do 6. septembra u hotelu “Sidro”.
 
Zvanično otvaranje petodnevnog kampa biće upriličeno u 19 sati u ovom hotelu, gdje će se narednih dana održavati  edukativne radionice, otvorene za sve građane. Na otvaranju 6. Edukativnog kampa, svoja iskustva roditelja djeteta sa dijabetesom će podijeliti voditelj Dejan Pantelić. 
 

Ove godine u kampu  je oko 30 mladih ljudi iz Crne Gore i zemalja regiona koji imaju diabetes melliitus, tip 1. Predavanja i radionice održavaće se od 9 do 13 sati.
 
“Radionice će voditi internisti - endokrinolozi iz Crne Gore, nefrolozi, ginekolozi, oftalmolozi, specijalisti higijene i ishrane, zatim psiholozi, profesori fizičke kulture, osobe sa dijabetesom koji su prethodnih godina učestvovali u kampu... Sve radionice su otvorenog tipa i predavanjima mogu prisustvovati, konsultovati se sa ljekarima, osobe sa dijabetesom i njihove porodice koji nisu učesnici kampa”, kaže osnivač prvog i za sada jedinog kampa za osobe sa dijabetesom u Crnoj Gori, dr Valentina Kalinić, predsjednik NVO Društvo za borbu protiv šećerne bolesti – Plavi krug Bar.
 
Kamp organizuje NVO Društvo za borbu protiv šećerne bolesti – Plavi krug Bar, NVO “Savez dijabetičkih društava i udruženja Crne Gore”, a suorganizatori su: Dom zdravlja Bar - Savjetovalište za dijabetes i Opšta bolnica Bar. Kamp se održava uz podršku Nacionalne komisije za dijabetes.
 
NVO Društvo za borbu protiv šećerne bolesti – Plavi krug, uz podršku sponzora, prevashodno farmaceutskih kuća i privrednih subjekata iz Bara, za prethodnih pet godina organizovao je boravak u edukativnom kampu za preko 150 osoba osoba sa dijabetesom uglavnom TIP 1.
 
Uz edukativne radionice, učesnici Kampa imaće kulturno zabavne i sportske sadržaje.