Društvo

Za 8 mjeseci fakturisano 11% više vode

| 05:09:2017 | 11:08:52

Iz Komercijalnog sektora Vodovoda i kanalizacije doo danas su predočili medijima da su za prvih 8 mjeseci 2017. godine, fakturisali 11,26% vode u odnosu na isti period 2016 godine. 
 
Kada je riječ o  domaćinstvima, ističu oni, fakturisali su 11% više vode nego za isti period 2016.  godine, a kada je riječ o potrošačima iz sfere privrede, ostvarili su 6,99% više.
 
“Srž poslovne strategije Komercijalnog sektora uključuje i da je savjesni potrošač u fokusu interesovanja, shodno tome, razvijen je niz programa i procedura koji omogućavaju olakšavanje položaja potrošačima pri plaćanju utrošene vode i dugovanja prema VIK-u. Shodno tim naporima, imamo pozitivne indikatore i odlične rezultate u pogledu naplate utrošene vode u odnosu na prošlu godinu. U periodu do 31. avgusta smo naplatili 6,95% više isporučene vode nego u istom periodu prethodne godine. U pogledu naplate ostalih usluga koje pružamo, od početka 2017. godine do danas imamo dupliranu naplatu u odnosu na isti period 2016. godine, sa tendencijom rasta u preostalom kvartalu. Zajedno sa kolegama iz drugih sektora, uz neprekidnu koordinaciju nastojimo da unaprijedimo uslugu koju pružamo i ponašamo se maksimalno korektno prema savjesnim potrošačima. Posebno mjesto u našim aktivnostima, zauzimaju socijalno ugrožene kategorije potrošača za koje smo razvili niz olakšica. Dugujemo veliku zahvalnost našim potrošačima, što su i pored objektivnih poteškoća u vodosnadbijevanju u većem stepenu ispoštovali svoje obaveze prema VIK-u, a svjesni činjenice da je to put kojim gradimo sistem modernog i efikasnog vodosnabdijevanja”, kažu u barskom Vodovodu.
 
Prema njihovim riječima, uloženi su ozbiljni napori kako bi se riješio problem nelegalnih potrošača, uz poštovanje zakonskih procedura i propisa.
 
Djelujući u tom pravcu, kao efekat razvijene strategije za suzbijanje pojave nelegalnih priključaka,  komercijalni sektor je imao skoro tri puta više uvedenih u procedure nelegalnih priključaka u 2017. godini za prvih 8 mjeseci u odnosu na 2016. godinu.

 
“Konkretno govoreći, u 2017. godini imamo 162 priključka uvedena u proceduru za prvih 8 mjeseci, dok je u 2016. godini taj broj iznosio 59. Ukupno su u 2016. godini bila uvedena u proceduru 102 nelegalna priključka. Sad imamo 162 privremena korisnika u prvih osam mjeseci i očekujemo da se do kraja godine taj pozitivan trend nastavi još jačim intenzitetom. Od ukupnog broja detektovanih, u okviru akcije suzbijanja nelegalnih priključaka u 2017. godini, koji iznosi 264 priključka, do 31. avgusta su 162 korisnika ušla u proceduru, što čini 61 odsto od ukupnog broja. Sve ovo pokazuje da imamo stabilne, pozitivne trendove i indikatore u rješavanju ovog problema, da je strategija započeta u 2017. godini urodila plodom i da će biti nastavljena”, ističe se u saopštenju ViK kojeg potpisuje menadžer za odnose s javnošću Nikola Đurović.
 
Iz ViK kažu da, kako bi optimizovali sistem vodosnabdijevanja, ulažu koontinuirane napore na smanjivanju gubitaka na mreži. U planu je nabavka novog uređaja za obavljanje fiksnog monitoringa mreže bez osoblja, koji daje obavještenja o nastanku nelegalnih priključaka i curenja u najkraćem mogućem roku. Nabavka najsavremenijeg aparata za detekciju priključaka na mreži biće značajan tehnološki iskorak u pravcu smanjivanja curenja vode sa vodovodne mreže. Sa ovim tehnološkim unaprijeđivanjem ostvariće prednost u pogledu smanjenja potrebne radne snage za obavljanje pretrage i detekcije curenja, prevencije nelegalnih priključaka i kreiranja mogućnosti da ranom identifikacijom i najmanjih curenja kroz pravovremenu sanaciju spriječe nastanke većih havarija i gubitaka vode na mreži.