Društvo

NSD Bar zvanično počela kampanju za lokalne izbore

| 06:09:2017 | 11:04:35

Opštinski odbor Nove srpske demokratije ozvaničio je početak priprema za predstojeće lokalne izbore u Baru, a narednih dana biće usaglašen plan predizbornih aktivnosti zajedno sa koalicionim partnerima iz Pokreta za promjene i Demokratske narodne partije – saopšteno je iz te stranke.
 
Na sjednici OO NSD Bar konstatovano je da će ova stranka „kao ubjedljivo najjači opozicioni subjekt u ovoj opštini, sve svoje kapacitete usmjeriti ka daljem jačanju Demokratskog fronta, kao političkog saveza koji će preuzeti vlast u gradu pod Rumijom na majskim izborima“.
 
“NSD kao članica DF-a, očekuje da će građani Bara još ubjedljivije nego što su to učinili građani Budve, Kotora i Herceg Novog, pokazati 'crveni karton' nesposobnoj lokalnoj vlasti u ovom gradu, čime će se zaokružiti oslobađanje primorskih opština od onih koji su uzurpirali lokalnu upravu i nedomaćinskim ponašanjem doveli na prosjački štap nekadašnji privredni centar Primorja i Crne Gore“ – navodi se u saopštenju.
 
Iz NSD su, kako su rekli, sa zadovoljstvom konstatovali činjenicu da gotovo svakodnevno ovoj stranci pristupa sve veći broj mladih i uglavnom obrazovanih ljudi u Baru. 
 
„Apelujemo ujedno na birače i sipmatizere NSD koje pojedini politički subjekti pokušavaju u posljednje vrijeme dovesti u zabludu, da ne pristupaju strankama koje sve izraženije ispoljavaju svoj antisrpski karakter, koliko god sebe definišu kao opozione subjekte. Srbi u Baru imaju svoju političku partiju – Novu srpsku demokratiju, koja se zalaže za trajno pomirenje sa našom braćom Crnogorcima, upravo po modelu koji uspješno realizuje Demokratski front. Stoga je zadatak NSD i Demokratskog fronta kao najvećeg saveza opozicionih političkih partija,da odnarođenu i pljačkašku vlast pošalje u političku penziju i njene nosioce pozove na odgovornost“ – naglašeno je u saopštenju.
 
Na večerašnjoj sjednici OO NSD Bar za potpredsjednika tog organa stranke izabrao je profesora Lazara Macanovića.