Društvo

Prekid u saobraćanju vozova zbog radova u Sozini

by MINA | 15:09:2017 | 11:33:34

Željeznički saobraćaj na dionici Bar-Podgorica biće obustavljen od ponedjeljka 18. septembra od osam sati do utorka 19. septembra u osam sati.
 
Kako je saopšteno iz Željezničke infrastrukture i Željezničkog prevoza, saobraćaj se obustavlja zbog sanacije donjeg stroja u tunelu Sozina.
 
“Sanacija donjeg stroja podrazumijeva iskop zemlje trasom pruge u dužini 200 metara i na dubini od 2,5 metra, od ulaza u tunel Sozina ka Virpazaru i izvođač je mišljenja da će radovi biti završeni i pruga slobodna nakon zatvora od 24 sata“, kaže se u saopštenju.
 
Kako se navodi, ukoliko izvođač ranije završi radove, pruga će biti otvorena za redovan željeznički saobraćaj.
 
Saopšteno je da će se zbog radova, saobraćaj međunarodnih putničkih vozova na relaciji Bar-Beograd-Bar završavati i počinjati u stanici Podgorica, dok će dok prevoz od stanice Podgorica do Bara i obratno biti obezbijeđen autobusima.
 
"Međunarodni saobraćaj (dnevni i noćni) će se odvijati po redovnim terminima postojećom organizacijom: dnevni voz saobraćaće uz presijedanje i alterantivni prevoz autobusom između stanica Valjevo-Vreoci iz oba pravca, dok će se saobraćaj noćnog međunarodnog voza odvijati pomoćnim prevoznim putem preko Kraljeva i Lapova", naže se u saopštenju.
 
Navodi se da će saobraćaj lokalnih vozova na relaciji Podgorica-Bar-Podgorica biće otkazan i prutnici će se prevoziti autobusima po važećem željezničkom redu vožnje.
 
"Na relacijama Bijelo Polje-Podgorica-Bijelo Polje i Nikšić-Podgorica-Nikšić lokalni vozovi će saobraćati po redu vožnje", dodaje se u saopštenju.