Društvo

Održana javna rasprava o programu Radio Bara

by Ivanka Leković | 16:09:2017 | 00:54:46

Na osnovu Zakona o elektronskim medijima, JLE „Radio Bar“, počev od 29. avgusta, sprovodi javnu raspravu, u trajanju od 45 dana, o Prijedlogu programskih obaveza za period 2018 - 31.12.2020.
 
Glavna javna rasprava održana je danas u prostorijama Radio Bara.
 
Direktorica Radija, Vesna Šoškić, informisala je prisutne o Planu za naredne tri godine, o svim segmentima rada i planovima za uvođenje novih programskih sadržaja. Radio Bar je prvi emiter koji organizuje javnu raspravu na ovu temu, istakla je, dodavši da se čuva okosnica Radio Bara kao javnog servisa.

 
“Ipak, svjesni smo realnosti i sadašnjeg ekonomskog momenta, pa od osnivača nijesmo tražili novac za nabavku nove studijske, ni emisione opreme. Studijska oprema je obnovljena nakon 30 godina, donacijom agencije TIKA, a emisionu tehniku- tri predajnika (Možura, Bjelasica i Volujica) nabavili smo svojim i sredstvima donatora“, istakla je ona.
 
O radu sajta Barinfo, govorio je urednik, Željko Milović, koji je istakao da će se nastojati, ako bude mogućnosti da ovaj, kao i sajt Sportbar budu kompatibilni sa novim tehnologijma.
 
“Sajt radi 365 dana u godini, 24 sata dnevno, a u prosjeku 6.169 ljudi dnevno pogleda naš sajt“, istakao je on.
 
Presjek madijske scene i stanja tržišta, kao i planove i zakonska ograničenja za marketing javnih servisa predstavio je Ivo Gojnić, dok je finansijski plan za naredni trogodišnji period razložio i objasnio Vojislav Tomović. On je govorio i o kvalifikacionoj strukturi zaposlenih, a istakao je i činjenicu da umjesto nekadašnjih 41 zaposleni u Radiju sada radi 26 ljudi, koji pokrivaju i radio program i sajt, koji je uz video-priloge dopisništva TV CG „okosnica buduće televizije“.
 
Olivera Vidaković, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti kazala je da je zadovoljna što prisustvuje raspravi, istakavši da su izlaganja „iscrpna“ i iskazala spremnost za dalju saradnju.

 
Stalni slušalac, predstavnik NVO sektora, Miodrag Banović kazao je da podržava što se pravi  dugoročni program.
 
“Znate što ćete raditi u naredne tri godine - organizovanije ćete prići razmatranju problema“, naglasio je on.
 
Prijedloge i sugestije građani mogu slati na mejl: radiobar@t-com.me, a planirane programske sadržaje mogu pogledati na web stranici bar info, odjeljak Radio Bar/Akta.
 
Javna rasprava će trajati do 13. oktobra 2017. godine.