Društvo

Američki mornari posjetili OŠ Srbija

by Milanka Vukosavović | 22:09:2017 | 20:42:39

“Danas smo mi bili učenici, a djeca nastavnici. I bilo nam je zadovoljstvo da učimo od njih”, riječi su jednog od predstavnika mornarice SAD-a koji su u okviru svoje zvanične posjete Crnoj Gori, prisustvovali časovima engleskog jezika u OŠ”Srbija” u Starom Baru, kod profesorica engleskog jezika, Rajne Popović i Sandre Pavlović.
 
Goste sa razarača, zajedno sa predstavnikom američke ambasade, primio je direktor škole, Josip Ćinćur, koji je pozdravio goste i kratko ih upoznao sa istorijom i značajem škole kao prve vaspitno-obrazovne ustanove u Baru. Domaćini su gostima poklonili monografiju škole, a mornari su školi ostavili znak svoje Mornarice.

 
Učenici su u razgovoru sa Amerikancima imali jedinstvenu priliku da na najbolji način vježbaju i pokažu jednu od jezičkih vještina, sposobnost govora i usmene komunikacije. Ova posjeta času je ujedno i doprinos radu sa učenicima devetog razreda po pitanju profesionalne orjentacije, jer im je na ovako neposredan način prredstavljeno zanimanje u mornarici, odnosno vojsci jedne države.
 
Za članove posade ovog broda, posjeta OŠ “Srbija”, po njihovim riječima, bila je prava prilika da se upoznaju sa budućim generacijama u Crnoj Gori.
 
“Uvijek je dobro da se naša mornarica upoznaje sa novom kulturom, tradicijom, novim ljudima, kao i da se sklapaju nova prijateljstva. Upoznavši vaše učenike, u prilici smo da se uvjerimo da svoje veliko gostoprimstvo ne pokazaju samo građani Bara, već nam djeca i učenici potvrđuju da Crna Gora ispred sebe ima sjajnu budućnost“, kazali su gosti.