Društvo

Alegra i Miki Vukić u Tulonu

by Vjera Knežević Vučićević | 13:10:2017 | 11:12:15

Lijepa vijest za crnogorsku turističku privredu dolazi iz Tulona, u Francuskoj, gdje se od 11. do 14. oktobra održava 51. Generalna skupština MedCruise - Udruženja mediteranskih kruzing luka. Vlasnik i izvršni direktor kompanije “Allegra Montenegro” Mihailo Vukić je učešćem na juče održanom otvorenom panelu “Razvoj odnosa između kompanija i dobavljača u kruzing industriji“, organizovanom u okviru ovog izuzetno značajnog turističkog i privrednog događaja, zastupao interese Crne Gore i crnogorskog turizma.

 
Na 51. Generalnoj skupštini MedCruise učestvuje 172 delegata, među kojima i gosti iz najvećih kompanija kruzing industrije, a razgovori i debate se vode o najnovijim dešavanjima u sektoru krstarenja, razvoju kruzing industrije i zajedničkim budućim projektima.
 
Mihailo Vukić je na jučerašnjem panelu govorio sa predstavnicima kompanija “Carnival Corporation & PLC”, “Pullmantur” i “Virgin Voyages”.

 
MedCruise je Udruženje mediteranskih kruzing luka nastalo u Rimu 11. juna 1996. godine u cilju promocije kruzing industrije Mediteranskim i susjednim morima. Tokom proteklih 21 godine udruženje se razvilo toliko da danas broji 72 člana, tako da MedCruise danas pod svojim okriljem ima više od 100 luka širom Mediterana. Takođe, sastavni dio MedCruise-a su i 32 pridružena člana, stručni saradnici koji predstavljaju druga udruženja, turističke odbore i brodske i lučke agente.