Društvo

TO Bar u Riminiju

| 13:10:2017 | 12:57:53

Turistička organizacija Bar prvi put nastupa, skupa sa NTO, na Međunarodnom sajmu turizma u Riminiju, od 12. do 14. oktobra.

Pored oko 70.000 profesionalaca iz 130 destinacija, sajmu prisustvuje i oko 700 novinara.

“Italijani su ljubitelji vina, domaćih proizvoda, prirode, uživaju u brojnim izletima i obilascima svih atraktivnosti na području barske opštine, a interesantno je da se poslednjih godina sve više odlučuju da borave u seoskom području. Na sajmu je podijeljen novi katalog na italijanskom jezeku sa opštim informacijama o Baru, o ponudi kulturnih dobara, sa informacijama o pješačkim i biciklističkim stazama, manifestacijama kao i kontakti svih turističkih agencija u Baru”, kaže se u saopštenju TO Bar.

Poseban akcenat ove godine Turistička organizacija Bar je stavila na promociju panoramske rute “Na dvije čarobne obale”, pripremivši mapu sa informacijama o kompletnoj ponudi na području barske opštine. Opštinu Bar je za 8 mjeseci ove godine posjetilo 484 turista iz Italije što predstavlja povećanje za 21,61% i ostvareno je 1.449 noćenja, što je za čak 49,85% više nego u istom periodu prošle godine.