Društvo

Privremeno ukinuti noćni vozovi na pruzi BR - BG

| 14:10:2017 | 11:11:02

Noćni međunarodni vozovi na relaciji Beograd -Bar neće saobraćati narednih mjesec dana, saopšteno je iz ŽPCG.
 
“Zbog radova na pruzi Beograd- Vrbnica , od 15/16. oktobra do 15/16. novembra 2017. godine neće saobraćati brzi međunarodni voz koji polazi u 16:50 iz Bara za Beograd, kao i voz koji polazi u 20:17 iz Beograda za Bar”, saopštili su iz preduzeća “Srbija voz”.
 
Iz ŽPCG kažu da su im ponudili da učestvuju u troškovima saobraćaja noćnog voza, ali da su iz “Srbija voza” ostali pri svome - prekid saobraćaja noćnih međunarodnih vozova u pomenutom periodu.
 
Dnevni međunarodni “InterCity” voz na relaciji Bar-Beograd-Bar će saobraćati po redovnim polascima, i to u 7:10 časova iz Bara, odnosno u 8:10 časova iz Podgorice.
 
Iz Beograda je polazak u 9:10, sa presijedanjem i obezbijeđenim aternativnim prevozom autobusom između stanica Valjevo-Vreoci u oba pravca.
 
Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica obezbijedio je u dnevnoj ponudi prevoz putnika u klimatizovanim kolima i vagon restoranu na relaciji Bar-Valjevo-Bar.
 
“Uspostavljanje redovnog željezničkog putničkog saobraćaja na pruzi Beograd-Bar-Beograd očekuje se od 15. novembra ove godine”, istakli su oni.