Društvo

U toku sanacija hladnjače u Luci

| 16:10:2017 | 11:17:53

U Luci Bar su u toku radovi na sveobuhvatnoj sanaciji objekta hladnjače, u cilju poboljšanja i povećanja postojećih kapaciteta.
 
Nakon sanacije, hladnjača će ispunjavati sve međunarodne standarde i propise u pogledu skladištenja i čuvanja mesa, ribe, voća i povrća. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom izvođenja, predviđeno je da traju oko 30 dana i za njih su opredjeljena značajna materijalna sredstva. Započeto je skidanje oštećenih podova, za šta je angažovana lučka radna snaga, kako bi se smanjili ukupni troškovi. U završnoj fazi su radovi na hidroizolaciji ravnog krova hladnjače.

 
Iz Luke ističu da već postoje najave poslovnih partnera za korišćenje kapaciteta hladnjače, čak i za do sad nekorišćene segmente i komore. Očekivani profit od objekta, nakon njegovog renoviranja, biće višestruko veći od sadašnjeg.
  
U sklopu stalnog i dugogodišnjeg poslovnog aranžmana sa kompanijom “Uniprom metali” iz Nikšića, najavljeno je uplovljavanje broda MV “Diamond Power”, za ukrcaj 97.000 tona boksita. Ova značajna količina boksita, koja se u prosjeku par puta godišnje pretovari na dokovima Luke Bar, ukrcaće se na jedan od najvećih brodova koji je ove godine uplovio u Luku. Manipulacija će se obaviti u predviđenom tehnološkom vremenu i bez problema prilikom ukrcaja, jer su svi lučki kapaciteti, kao i ljudstvo, spremni i osposobljeni za ovaj značajan posao.

 
„Sveukupno poslovanje najznačajnije i najveće barske kompanije odvija se prema godišnjim planovima, a shodno tome što su u prethodnom periodu preduzete značajne i obimne mjere na poboljšanju i unaprijeđenju poslovnih performansi na svim nivoima, očekujemo nove, respektabilne poslove i partnere“, kaže se u saopštenju Luke.