Društvo

DPS: Lažno predstavljanje i snimanje građana krivično djelo

| 17:10:2017 | 19:05:55

Nakon što je u tekstu “Konferencija za štampu DF povodom tzv. Afere Luksemburg” pomenuta Demokratska partija socijalista, pravo na odgovor iskoristio je Opštinski odbor Demokratske partije Socijalista Bar. Odgovor koji poptisuje predsjednica OO DPS Bar Branka Nikezić prenosimo integralno:
 
Uzalud predstavnici barskog DF-a pokušavaju da podignu prašinu i ovog 16. oktobra. Prošle godine su, srećom po državu Crnu Goru, propali i osujećeni planovi njihovih čelnika i mentora, za podizanje nemira i tenzija u Crnoj Gori. Ali, kako to i dolikuje pravnoj i uređenoj državi, sada oni koji su u tome učestvovali na ovaj ili onaj način, moraju da odgovaraju pred licem pravde. I bolje bi bilo da razmislite kako ćete i sa kojim kadrovima i nosiocima lista i sa kojom vizijom i programom, izaći na predstojeće izbore. Jer, velika je mogućnost da ćete biti u deficitu i sa jednim i sa drugim. Možda baš iz tog razloga predstojeće lokalne izbore u maju već sada proglašavate neregularnim?! Nije vam očigledno više dovoljno što dovodite u pitanje regularnost oktobarskih parlamentarnih izbora, čije su rezultate priznale sve relevantne međunarodne institucije.
 
Ali, sve ovo nam nije ništa novo i iznenađujuće od vas. Tom taktikom se služite već više od dvije decenije.
 
Samo, kako više ne shvatite da vas ona sigurno i sada već izvjesnije nego ikad vodi na margine crnogorske političke scene. Trebalo bi da ste uvidjeli kako vam vaše mlađane opozicione kolege svakog dana preuzimaju biračko tijelo, dio po dio.
 
I ne samo da ne zvuči savremeno i napredno, nego nije prije svega kulturno i korektno da kažete da DPS    dovlači ljude! Prije bi se sličan termin mogao upotrijebiti za presretanje i uvođenje na prevaru građana u vaše stranačke prostorije 16. oktobra. Ali, mi, pošto imamo poštovanja za sve građane Crne Gore, nikada nećemo upotrijebiti takve izraze.
 
Da li je vašem istančanom osjećaju za pravdu promaklo to i da je lažno predstavljanje i snimanje građana bez njihovog znanja, a kojim ste se služili da otkrijete nekakve tobožnje afere i zavjere, takođe krivično djelo?
 
Dakle, mnogo vas posla - da ne kažemo muke - očekuje u periodu koji je pred nama, pa ne bi trebalo da se bavite prozivanjem SDT-a, crnogorskih sudova, izvršne vlasti, DPS-a i ostalih ozbiljnih institucija.