Društvo

DF: Nikezić priznala učešće u kupovini glasača

| 18:10:2017 | 14:58:44

Povodom reagovanja Demokratske partije socijalista na navode sa konferencije Demokratskog fronta, javnosti se saopštenjem obratila Informativna služba DF-a.

Prema Zakonu o medijima, svaki od učesnika u ovoj polemici ima pravo na tri obraćanja (uključujući i prvo, inicijalno), i to je praksa koje se, kao odgovoran medij, držimo od samog nastanka portala. Reagovanje Demokratskog fronta prenosimo integralno:

“Predsjednica barskog Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Branka Nikezić de fakto je priznala svoje učešće u kupovini glasača 16.oktobra 2016. godine, što će vjerujemo pomoći istrazi koju je naložilo Specijalno državno tužilaštvo po prijavi Demokratskog fronta, a u vezi sa aferom „Luksemburg“. Ona je ujedno lice koje je najčešće pominjano u toku dosadašnjih saslušanja aktera kupovine glasova, zajedno sa Branimirom Gvozdenovićem, visokim funkcionerom njene stranke i aktuelnim potpredsjednikom Sinđine Skupštine Crne Gore. Svojim reagovanjem na jučerašnju konferenciju DF-a pred Osnovnim državnim tužilaštvom, Nikezićeva nije demantovala da je DPS kupovao glasove birača tradicionalno dovučenih iz Lukesemburga, Njemačke, Švajcarske i drugih zemalja zapadne Evrope. Ona se bavi kadriranjem u DF-u, i jedino nam zamjera što smo navodno nezakonito snimali one koje su ona i njeni saradnici isplaćivali toga dana, kupujući na taj način praktično žive ljude. Takođe, gospođa Nikezić, dok se njena partija žestoko podijelila na Markovićevu i Đukanovićevu frakciju, daje sebi za pravo da izigrava portaporola Specijalnog državnog tužioca, navodeći da su DPS i SDT ozbiljne institucije, pa bi bio red da se SDT ogradi od ovog njenog nastupa i prisvajanja SDT-a. Ovo utoliko prije jer javnost očekuje da prirodno, od strane SDT, kada bude podignuta optužnica, ona bude prvooptužena, u skladu sa dokazima koje je DF dostavio u formi video zapisa.  I neka se ne brine Nikezićeva ko će biti na listi DF-a na predstojećim izborima u Baru, a posebno ko će biti njen nosilac, jer će kao i uvijek to biti ugledni i časni ljudi, koji se ne bave kriminalom kao DPS-ovi gradonačelnici kojih je više u Spužu nego na slobodi, čak i u ovakvom sistemu, gdje pravosuđem upravlja izvršna vlast, odnosno DPS sa svojim satelitima”, zaključuje se u reagovanju Demokratskog fronta.