Društvo

DPS: Funkcioneri DF-a su učesnici kriminalnih radnji

| 19:10:2017 | 19:49:32

Povodom reagovanja Demokratskog fronta, na sajtu Barinfo, pod naslovom “DF: Nikezić priznala učešće u kupovini glasača”, javnosti se saopštenjem obratila Informativna služba Demokratske partije socijalista.
 
Prema Zakonu o medijima, svaki od učesnika u ovoj polemici ima pravo na tri obraćanja (uključujući i prvo, inicijalno), i to je praksa koje se, kao odgovoran medij, držimo od samog nastanka portala. Reagovanje DPS-a prenosimo integralno:
 
“Zaprepašćeni naslovom, kojim je saopštenje DF-a objavljeno na portalu Barinfo, reagujemo:
 
Naslov saopštenja, ili teksta, je, obično, posao uredništva svakog medija. Ako je to praksa, pitamo odakle hrabrosti da se ovo izvuče iz konteksta i "presuđuje" bilo kome?
 
Ili je možda naslov tražio autor saopštenja?
 
Ako im je udovoljeno, onda je mnogo toga potpuno jasno... Toliko o naslovu.
 
Pošto predstavnici barskog DF-a izvode raznorazne paušalne i senzacionalističke zaključke, kojih se ne bi postidjele ni naslovnice najžuće štampe, a pri tom koriste pravne termine i daju sebi za pravo da sude i presuđuju, de facto i de iure stvarnost je mnogo drugačija.
 
De facto i de iure Milan Knežević, jedna od perjanica i uzadnica DF-a, osuđen je juče na sedam mjeseci zatvora zbog napada na službeno lice. Njemu i Andriji Mandiću se sudi zbog učešća u pokušaju terorizma, a i ostali funkcioneri DF-a se sumnjiče za učešće u raznim malverzacijama, pranju novca i ostalim sumnjivim kriminalnim radnjama.
 
Zašto bi onda iko, bilo u OO DPS Bar, bilo u nikad jedinstvenijem rukovodstvu DPS-a, ‘brinuo’ ko će i gdje biti na izbornim listama DF-a?!
 
Pa vi sami sebe, de facto i de iure, svojim postupcima i činjenjima, eliminišete iz svake ozbiljne izborne utakmice.
 
Vi ste nama najmanja briga, propali revolucionari Demokratskog fronta!
 
Naša najveća i jedina briga je dobro, napredak i dostojanstvo Bara i države Crne Gore! Naše države, jedne i jedine, jer mi nemamo rezervne varijante kao vi iz DF-a. Vjerovatno zato vaš predsjednik Opštinskog odbora nikada ne ustaje kada se intonira državna himna, ili demonstrativno napušta prostorije. A kada bi mu to bio jedini "grijeh" i prekršaj prema državi Crnoj Gori, dobro bi bilo! Samo u danu parlamentarnih izbora napravio je incident koji je dovoljan da ga diskredituje za bavljenje politikom, jer ne da ne priliči jednom odborniku i osobi iz javnog života, nego nijednom ozbiljnom čovjeku. Ali o tom potom.
 
Ukoliko ikada, iz bilo kojeg razloga, bude bilo potrebe da SDT kao predstavnik jedne ozbiljne institucije, reaguje u odnosu na predsjednicu OO jedne ozbiljne političke partije, svojevrsne institucije, ili pak potpredsjednika ozbiljne institucije kakva je Skupština Crna Gora, tako će i biti. Trentno, svi pravosudni organi države Crne Gore imaju pune ruke posla sa ‘ozbiljnim’ institucijama kakva je DF i njihovim raznoraznim podmetanjima. A čini nam se, biće tu još mnogo posla!”, kaže se u saopštenju Službe za informisanje OO DPS Bar.