Društvo

Franović razgovarao sa predstavnicima stranih firmi

| 19:10:2017 | 20:13:22

Delegacija Luke Bar predvodjena Izvršnim direktorom mr Zarijom Franovićem obavila je juče sastanak sa Izvršnim direktorom turske kompanije “Aksoy Group”, Bahadirom Aksoy. Sastanak održan je u Tirani, a njegova centralna tema bila je potencijalna poslovna saradnja na pretovaru žitarica, kao i obavljanje proizvodnih djelatnosti u Slobodnoj zoni Luke Bar. Franović je upoznao  sagovornike sa potencijalima i modelima valorizacije postojećeg silosa za žitarice.
 
“Zadovoljni mogućim perspektivama saradnje, predstavnici turske firme su najavili posjetu Luci Bar  za 13. novembar,prilikom koje će prezentovati sve svoje planove i projekte vezane za silos za žitarice”, kazali su iz lučke PR službe.
 
Istog dana, u prostorijama Luke Bar održan je sastanak Izvršnog direktora mr Zarije Franovića i njegovih saradnika sa Generalnim direktorom”China road and bridge corporation Montenegro branch”, Hei Shiqiang i menadžerkom za Marketing i investicije Qian Yuanjing.
 


Gosti iz Kine su predstavili Franoviću poslovanje svoje kompanije, koja izvodi radove na izgradnji puta Bar-Boljare i kazali da je taj posao trenutno njihov najveći prioritet i da predstavlja osnov za sve buduće saradnje i projekte u Crnoj Gori.
 
“Zahvalivši se na posjeti i iskazanom interesovanju za poslovanje Luke Bar, direktor Franović je kazao da od dolaska na čelo ovog preduzeća ima misiju da, nakon sagledavanja kompletne situacije u kompaniji, zajedno sa menadžmentom, valorizuje sve kapacitete i potencijale Luke, koja je na strateškoj poziciji ne samo za Crnu Goru, već i za region. On je istakao da ova godina u poslovnom smislu za Luku bila veoma uspješna, ali da je mnogo neiskorišćenih potencijala i površina za valorizovanje. Pošto je g-din Shiqiang kazao da njegova kompanija veoma uspješno posluje u Slobodnoj zoni u Beogradu, predočene su mu sve pogodnosti i prednosti korišćenja Slobodne zone u okviru Luke Bar i prikazana je prezentacija neiskorišćenih lučkih kapaciteta i modeli njihove valorizacije”, zaključuje se u saopštenju PR službe Luke Bar.