Društvo

Zvaničnici Kineske banke za razvoj posjetili Luku Bar

| 26:10:2017 | 21:44:55

Luku Bar posjetila je danas kineska delegacija, predvođena visokim predstavnicima Kineske banke za razvoj. Pored njih sastanku su prisustvovali predstavnici Nacionalne komisije za razvoj i reforme (NDRC), Generalni menadžer “CRBC Montenegro Branch”, Generalni direktor COSCO Shipping Lines, predstavnici “China communications construction company”, Ministarstva vanjskih poslova, kao i predstavnik “China merchants port holdings company”.
 
Kako je saopštila lučka PR služba, pozdravni govor održao je direktor Sektora komercijale Dragutin Niković i iskazao otvorenost za saradnju kroz korišćenje lučkih usluga ili putem investiranja u razvojne kapacitete Luke Bar.
 
“Tokom ovog sastanka Rukovodilac Službe marketinga, mr Ljubo Đukanović prezentovao je kapacitete Luke Bar AD i modele valorizacije raspoloživih lučkih resursa. Nakon prezentacije postavljena su razna pitanja od strane kineske delegacije. Neka od tih pitanja odnosila su se na godišnje kapacitete Luke Bar u pogledu pretovara i skladištenja tereta, mogućnost izgradnje novog kontejnerskog terminala, kao i na obavljanje djelatnosti u režimu Slobodne zone. Zadovoljni ovim konstruktivnim sastankom, predstavnici Luke Bar AD, zajedno sa predstavnicima kineske delegacije obišli su brodom akvatorijum Luke Bar i uvalu Bigovica”, kazali su iz PR službe Luke Bar AD.