Društvo

Komemorativna sjednica povodom smrti Đura Pejovića

by Darija Marđokić | 28:10:2017 | 10:56:25

Komemorativna sjednica povodom iznenadne tragične smrti odbornika Đura Pejovića otpočela je jutros u sali SO Bar minutom ćutanja.
 
U ime SO Bar, okupljenima se obratio predsjednik Skupštine opštine Radomir Novaković koji je kazao da će se Pejovića, s tugom i poštovanjem, sjećati „kao dobrog čovjeka, cijenjenog sugrađanina, poštovaoca svoga zavičaja - svoje Crmnice, odgovornog odbornika SO Bar, savjesnog službenika Sekretarijata za ekonomiju i finansije i predanog predsjednika MZ Crmnica“.
 

„Uvijek nasmijan, nenametljiv, temeljito i profesionalno je obavljao svoju odborničku dužnost. Đura su krasile plemenitost i čovjekoljublje, kakvo se malo kod koga srijeće. Bio je čovjek u svakom pogledu, zato je njegov iznenadni odlazak izazvao istinsku tugu kod svih nas. Ponosni smo što smo ga poznavali i sarađivali sa njim“, istakao je Novaković.
 
U ime kluba odbornika DPS-a, i u ime odbornika SO Bar, od Đura Pejovića oprostila se Branka Nikezić, predsjednica OO Dps Bar.
 
„Teško se nalaze prave riječi za čovjeka kojeg smo svi voljeli. Jednako je naš Đuro bio poštovan, cijenjen u organima uprave kao savjestan službenik, u Crmnici, gdje je bio predsjednik mjesne zajednice, u njegovoj partiji gdje je bio predsjednik mjesnog odbora DPS-a i neumorni aktivista, i u ovoj Skupštini kao posvećeni odbornik. Omiljeni drug i prijatelj bio je i u svom društvu među Crmničanima. Uvijek nasmijan, pozitivan, dobronamjeran, veseo. Živio je za druženje i grabio od života. Njegovo mjesto u ovoj Skupštini ostalo je zauvijek upražnjeno“, kazala je Nikezić.
 

„Nedostajaće nam njegove šale, njegova ljudskost, njegova dobrota, a Virpazar i Crmničani ostaju bez ovog časnog člana, bez čovjeka koji je bio zaštitni znak i Virpazara i Crmnice. Mnogo je njegovih koraka prošlo koz crmnička sela, kako bi svakoga saslušao i svakome pomogao, zato ga ne smijemo zaboraviti. Ostaje tužno sjećanje na čovjeka koji se nikome nije zamjerio i kome je ta urođena dobrota bila smisao života. Nameću mi se riječi pjesnika 'ima na svijetu mirnih, dobrih ljudi, što kroz život nečujno i tiho gaze, kao da nogom stupaju po pamuku, a naše oči nikada ne opaze ni njih, ni njinu tihu radost i muku'. Neka je Đurovoj porodici utjeha i ponos što je tako upamćen, neka njegovim kolegama odbornicima bude za primjer kako treba biti korektan, neka njegovim kolegama iz organa uprave bude primjer za međuljudske odnose, neka njegovim Crmničanima ostane sjećanje na pravu bratsku saradnju i slogu. Sigurna sam da će se u svim virpazarskim kafanama popiti čaša za njegovu dušu i trajno sjećanje. Živjeće on i dalje među svima nama u pričama i sjećanjima. Porodici ostaje vječita tuga i bol, a nama trajni nezaborav“, suznim glasom zaključila je Branka Nikezić.
 
Đuro Pejović biće sahranjen sjutra na groblju crkve Svete Gospođe u Virpazaru.