Društvo

O Luci Bar na sastanku Privredne komore

| 31:10:2017 | 11:23:09

Kapacitete Luke Bar potrebno je adekvatno valorizovati, ocijenjeno je na sjednici Odbora saobraćaja Privredne komore. Predstavnici kompanije su pozvali domaće firme da koriste usluge Luke Bar, koje su po kvalitetu uporedive sa konkurencijom, što bi doprinijelo razvoju saobraćajnog sistema i privrede.
 
Izvršni direktor Luke Bar Zarija Franović rekao je da žele da unaprijede poslovanje, pokrenu nove investicije, valorizuju neiskorišćene potencijale, poput objekta hladnjače, silosa za žitarice, slobodne zone, i tako omoguće zapošljavanje.

 
“Uvjeren sam da ćemo kvalitetnom poslovnom saradnjom, prije svega sa kompanijama iz Crne Gore, postići povećanje stepena iskorišćenosti lučkih resursa. Planirali smo izgradnju novih terminala, suprastrukture, te produženje postojećih operativnih obala za 433 metra, čime bi se eliminisala ograničenja vezana za dubinu, rekao je Franović i naglasio da je Luka Bar crnogorski brend i najveći potencijal, pa zaslužuje podršku svih privrednika. Za početak bi, kako je kazao, bili zadovoljni da dođe 20 kruzera sa 40.000 turista, koliko Bar ima stanovnika.
 
Predstavnik “Uniproma” Nebojša Dožić je kazao da su su njihove kompanije preko Luke Bar prevezle 750.000 tona tereta, a do kraja godine očekuje da će preći i milion, od čega najviše boksita.
 
“Spremni smo za zajedničke investicije sa Lukom Bar i imamo u planu višemilionske projekte”, rekao je Dožić.