Društvo

Živko Andrijašević predsjednik Fondacije Sveti Petar Cetinjski

by POBJEDA | 01:11:2017 | 11:59:57

Predsjednik Fondacije “Sveti Petar Cetinjski” biće prof. dr Živko Andrijašević, saopšteno je na sinoć održanoj izbornoj skupštini ove organizacije na Cetinju.
 
Izabran je i novi saziv Upravnog odbora, koji će od sada brojati osam, umjesto dosadašnjih šest članova, a deveti član će biti predsjednik Fondacije.
 
Za članove Upravnog odbora izabrani su: Snežana Rakonjac, dr Goran Barović, Pavle Goranović, Sreten Mrvaljević, Miloš Vukanović, Dragan Kujović, Igor Noveljić i Vojo Banović. Počasni članovi Fondacije biće princ Nikola Petrović, akademik Sreten Perović i Gojko Kastratović.
 
Direktor Fondacije, Mijo Aleksić, između ostalog je kazao da je Fondacija sa entuzijazmom podržavala i propagirala članstvo Crne Gore u evroatlantskim institucijama i integracijama, uz uvjerenje da će se tako povećati lična i državna sigurnost, koja je ugrožena sa više strana, i da će se pacifikovati strukture i grupe koje šire strah i proizvode mržnju prema drugima. On je poručio da je Fondacija otvorena za saradnju sa svima koji žele dobro našoj domovini.