Društvo

Morsko dobro doniralo kolica paraplegičarima

| 10:11:2017 | 10:53:58

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je ustupilo Savezu udruženja paraplegičara Crne Gore četvoro kolica za plažu, od čega su jedna namijenjena i za Bar. Ukupna vrijednosti donacije je 19.397 eura.
 
Poklon je inicirao Savez udruženja paraplegičara Crne Gore i predložio američkog proizvođača “Deming Designs inc.” iz Pensakole u Floridi (SAD), koji je ponudio kvalitetna kolica De-Bug Beach Wheelchair.
 
Zahvaljujući tehničkim karakteristikama, De-Bug kolica za plažu su prikladna za ulaz u more. Okvir kolica je izrađen od nerđajućeg čelika, osovina točka napravljena je od materijala koji je otporan na koroziju od slane vode, gume su troslojne, poliuretanske, niskog pritiska da bi omogućile funkcionisanje na šljunku, pijesku i neravnom terenu, zadnji točkići se rotiraju za 360 stepeni, naslon za ruke se lako savija i uklanja na bočni prelaz, naslon za noge ima linearan položaj: podešavanje po dužini i četiri položaja podešavanja ugla, a kapacitet težine je do 158 kg.
 
Savez je sarađivao sa Morskim dobrom tokom čitavog postupka nabavke kolica, od odabira kolica do uključivanja u proceduru javne nabavke.
 
Podsjetimo, trenutno se izvode radovi u cilju prilagođavanja Gradske plaže u Baru za ulazak paraplegičara u more. Savez je tokom čitave procedure sarađivao sa Morskim dobrom i davao sugestije, i oni očekuju da će pristupna rampa biti napravljena u skladu sa standardima i da se od toga neće odstupiti.