Društvo

Naručena tehnička dokumentacija priključka Zaljevo

| 13:11:2017 | 13:58:37

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija doo oglasili su se saopštenjem u vezi tekstova u elektronskim medijima vezanim za restrikcije vode u naselju Zaljevo.
 
“Teška situacija u vodosnabdijevanju tog dijela grada posljedica je smanjene izdašnosti izvorišta zbog višemjesečnog sušnog perioda. Kiša koja ovih dana pada pozitivno je uticala na izvorišta Brca i Kajnak, Zaljevu nije koristila, već njegova izdašnost čak opada iz dana u dan i trenutno izmjerena količina je 17l/sec.
 
Da bi se ukinule restrikcije na predmetnom području, uslov je obezbjeđenje dodatnih količina voda i izgradnja neophodne vodovodne mreže. U tom cilju, Opština Bar je naručila izradu tehničke dokumentacije novog priključka ‘Zaljevo’ na Regionalni vodovod, sa rezervoarom i distribucionim cjevovodom duž magistrale M 2.4. u dužini od 1250m. DOO Vodovod je svojim investicionim programom dao prioritet izgradnje vodovodne mreže u naseljima Zaljevo, Tomba, Čeluga, Polje, Rap i Bartula u cilju ukidanja restrikcija u narednom ljetnjem periodu. Svi navedeni radovi biće u potpunosti završeni do početka naredne turističke sezone, predviđeno je uzimanje dovoljnih količina vode iz sistema Regionalnog vodovoda. Nakon realizacije navedenih investicionih aktivnosti, riješiće se dugogodišnji problem i ukinuti potrebe za restrikcijama koje postoje već godinama”, stoji u saopštenju preduzeća Vodovod i kanalizacija doo kojeg potpisuje izvršni direktor Zoran Pajović