Društvo

Pjesmom do zvijezda, 16. put

by Silvija Vukelić | 19:11:2017 | 16:03:22

Tradicionalna manifestacija za djecu “Pjesmom do zvijezda”, u organizaciji PPU “Svetionik”, održana je u subotu, u sali Doma kulture, šesnaesti put. Ove godine povod je bio trostruki - proslava Dana osnivanja ove PPU, Dana opštine Bar i Svjetskog dana djeteta.
 
“Svake godine sve više širimo krug prijatelja. Kvalitet manifestacije je što nam dolaze gosti iz čitave Crne Gore, i što od samog osnivanja ima humanitarni karakter. Budući da je ovog puta trostruko slavlje, odlučili smo da prikupljenu humanitarnu pomoć uputimo na tri adrese – djeci iz Dječjeg doma ‘Mladost’ u Bijeloj, NVO ‘Adria’ i NVO ‘Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama’. Srećna sam zbog velikog broja učesnika i publike koja je, kao i uvijek, došla u velikom broju”, kazala je zadovoljno Ivana Durutović, direktorica PPU “Svetionik”.
 

Cilj manifestacije je i promocija jednakih prava za svu djecu.
 
“Tokom svih ovih godina u programu su učestvovala djeca iz doma ‘Mladost’, Resursnog centra za obrazovanje i osposobljavanje ‘1. jun’ Podgorica, slijepa, slabovida, kao i djeca sa teškoćama u razvoju. Jako mi je drago kad čujem da su srećni i ponosni što imaju priliku da budu jednaki sa drugarima pored sebe. Zadovoljna sam i što naši Barani imaju sluha da sve ovo podrže na način na koji i ovog puta jesu. Zagrljaj koji smo dobili od svih naših učesnika možemo na human način i da uzvratimo”, kazala je Durutović.
 

U programu su učestvovali Radojica Stanković - Šanta Panta, dječji hor “Zvjezdice” Podgorica, solisti Sanje Perić – Maša Paović i Luka Bojović, Mehmed Medo Nikezić, djeca iz Doma “Mladost” Bijela, te plesni studio “D-light”.
 

Predivne koreografije i zanimljive kostime na sceni imala su i djeca iz PPU “Svetionik”, kreativne radionice “Male ruke” Bar, JU “Sestre Radović” Kolašin, PPU “Arushi Pu” Ulcinj, “Osmijeh” Kotor, “Vini Pu” Budva i “Artić Pinokio” Podgorica.
 

Zapažen je bio i nastup učenika OŠ “Blažo Jokov Orlandić”, kao i karatista i karatistkinja iz KK “Bar”. Ovogodišnja manifestacija zaokružena je koreografijama najmlađe grupe KUD-a “Rumija”.
 

U ime Opštine Bar prisustvovao je predsjednik SO Radomir Novaković. Voditelj programa bio je Miomir Maroš, a oficijelni fotograf Sergej Zabijako. Brojnim prijateljima i sponzorima, uručene su zahvalnice za doprinos organizaciji manifestacije. Na samom kraju, na veliko oduševljenje mališana, s plafona su pušteni baloni.