Društvo

Trening Crvenog krsta za prosvjetne radnike

| 20:11:2017 | 11:26:21

Tokom vikenda, u organizaciji Crvenog krsta Bar održan je trening iz prve pomoći za prosvjetne radnike u okviru projekta “Prva pomoć za djecu i mlade”.

 
Ovo je bila jedna od najvećih obuka koja je organizovana za prosvjetne radnike. Iz tri srednje škole i osam osnovnih, ukupno 20 prosvjetnih radnika u ova dva dana obučeni su za samostalno prenošenje znanja učenicima iz oblasti prve pomoći, što je i cilj ovog projekta. Posebna pažnja je posvećena značaju znanja iz prve pomoći, što povećava  mogućnost spašavanja života, spriječava nastanak trajnih posljedica, skraćuje trajanje liječenja i oporavka...

 
Predavač na treningu je bio Igor Jokanović, nacionalni koordinator za prvu pomoć iz Crvenog krsta Crne Gore. Teme koje su obrađene kroz teorijski i praktični dio česte su pojave, kako u školama, tako i u svakodnevnom životu. Kroz interakciju sa učesnicima treninga i ovakav vid edukacije i njen nastavak u školama uspostavlja se kontinuiran rad sa učenicima koji će imati priliku da sa prosvjetnim radnicima i Crvenim krstom obogate svoje znanje iz prve pomoći.