Društvo

Press DPS Šušanj: Sve što je obećano, urađeno je

by Ivanka Leković | 21:11:2017 | 13:57:06

“U MZ Šušanj, kao i Čanju, Sutomoru, Topolici, Polju i ostalim mjesnim zajednicama, dosta se radi. Večeras je istaknuto da je sve što je obećano i urađeno, a jako je bitno da se nastavi dalje” - kazao je predsjednik Opštine, dr Zoran Srzentić, na sinoćnjem pressu Mjesnog odbora DPS Šušanj, održanog u hotelu “Adria”.
 
On je kazao da su radovi u Ulici crnogorskih serdara započeti, ali da je tu “preko 75 vlasnika katastarskih parcela, sa kojima treba riješiti imovinsko pravne odnose”, pa se pristupilo uređenju ulice kod Babovića, a poslije Nove godine ova ulica biće spojena sa saobraćajnicom pored rijeke Željeznice, bulevarom pored Opštine i nadvožnjakom, pa će u narednoj godini u velikoj mjeri biti riješen problem prelaska preko željezničke pruge.
 
“Potrebno je da se na Žukotrlici čuva plaža, koja privlači turiste, ona se mora revitalizovati“-naglasio je Srzentić, dodavši da će se raditi i nastaviti i dalje.
 
“Stanje budžeta nikad nije bilo bolje nego sada” - istakao je Srzentić, dodavši da je za 50% povećan kapitalni, a za 18% smanjen operativni budžet, što znači da će novca biti i za Šušanj i za ostale mjesne zajednice. “Kapitalni budžet danas je objavljen na sajtu opštine, javna rasprava traje 15 dana”, kazao je on, pozvavši građane da učestvuju u javnoj raspravi i iznesu svoje životne probleme.
 
“I ova mjesna zajednica od januara na raspolaganju ima 100 hiljada eura, uz ono što je određeno za putne pravce. Pozivam vas, pogledajte budžet, vidite što vam je potrebno, idite preko Mjesne zajednice, tako neće promaći ni sitne stvari“ - poručio je Srzentić.

 
Pešo Glavanović i dr Miroslav Knežević podsjetili su da je u Šušanj posljednjih godina dosta uloženo, počev od bulevara, škole, rezervoara, rekonstrukcije niskonaponske mreže, rasvjete, infrastrukturnih radova. Istakli su da će u narednom periodu. U planu je, kako su istakli, uređenje plaže i zaleđa, uređenje auto kampa, izrada video-prezentacije Šušanja, sanacija kanala kod kuće Dabanovića, izgradnja biciklistike staze...
 
Direktor Regionalnog centra pošta za Bar i Ulcinj, Slavko Vučićević istakao je da je ove godine i nakon sezone pošta u Šušanju u funkciji i pozvao je Šušanjane da koriste njene usluge. Riječ je o pošti  šalterskog tipa, koja pruža sve usluge kao i centralna pošta. S obzirom da pošta funkcioniše na prihodovnom principu, ukoliko je Šušanjani ne budu koristili, kako je istakao “biće prinuđen da je
zatvori”. “U Baru postoji sedam pošta, a Barani najčešće koriste usluge centralne pošte, pa je tamo stalno gužva” - istakao je Vučićević.
 
Sinoć je bilo riječi i o problemu odlaganja smeća. Nedeljka Orlandić, direktorica Komunalnog preduzeća ukazala je da “po pitanju odnosa, sakupljanja i deponovanja otpada“ ovo preduzeće ima velike troškove, “ali efekat nije onakav kakav treba da bude - radnici rukama kupe smeće, jer kamion ne može da priđe, niko ne želi kontejner uz kuću ili firmu”. Uz to, veliki problem predstavlja odlaganje kabastog otpada, kao i nepoštovanje dogovora da se smeće iznosti ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 9 sati. Ona je najavila da će od prvog decembra Komunalna policija kažnjavati nesavjesno odlaganje otpada.