Društvo

Omladina SD Bar donirala Specijalno odjeljenje

| 22:11:2017 | 12:04:12

Povodom međunarodnog dana djeteta 20. novembra, Omladina Socijaldemokrata Bara je realizovala humanitarnu akciju, posjetivši Specijalno odjeljenje Osnovne škole “Jugoslavija”.
 
Tom prilikom donirali su školski pribor (sveske, kolaž papir, sjajni papir, bojice, olovke...), u konsultaciji sa učiteljima i direktoricom škole, koji su procijenili da je ovakva donacija uvijek dobrodošla, jer pomaže djeci u obavljanju njihovih svakodnevnih školskih aktivnosti.
 
Oni su, kažu u Omladini SD, uz posebnu zahvalnost na ovakvoj pomoći, istakli da uvijek pozdravljaju akcije ovakvog tipa.
 
“Kada je riječ o djeci, moramo biti usmjereni na to da od najranijih dana podstičemo kod njih želju za učenjem i napredovanjem. Osmjesi na dječijim licima pokazali su da ovakvi gestovi pažnje njima pričinjavaju posebnu radost. Posebno na ovaj datum, ali i inače. Omladina SD-a Bar će i u narednom periodu nastojati da kroz ovakve i slične aktivnosti pomogne svim članovima naše zajednice, a pogotovo da mališanima približi radost učenja i sticanja novih znanja”, poruka je predsjednika Omladine Socijaldemokrata Bara, Draga Drobnjaka