Društvo

Održana tradicionalna priredba Djeca su ukras svijeta

by Silvija Vukelić, photo Studio Petovic | 22:11:2017 | 20:47:39

Prostor sale Doma kulture bio je mali da primi sve koji su željeli da prisustvuju priredbi “Djeca su ukras svijeta” koju je JPU “ Vukosava Ivanović Mašanović” tradicionalno organizovala povodom Svjetskog dana djeteta i Dana opštine Bar. Gotovo 500 djece iz svih vaspitnih jedinica ove ustanove predstavilo se kroz pjesmu i igru.

 
“Naša djeca će vam svojom pjesmom i igrom reći šta ona žele, a želja svih nas, zajedno sa kolektivom od 1200 djece i 120 zaposlenih, je da napokon počne izgradnja novog objekta vrtića ” kazala je u uvodnom obraćanju Gordana Mijović direktorica JPU “ Vukosava Ivanović Mašanović”.

 
Vaspitačica u vaspitnoj jedinici “ Pužić veseljko” Zorana Mišović , naglasila je za Radio Bar i Bar info, da su prethodnih mjeseci sa zadovoljstvom pripremali djecu za ovu priliku.
 
“Iako puno djece učestvuje, nije bilo teško sve organizovati. Mi smo na to navikli, to je dio našeg posla, iskusni smo radnici i profesionalci tako da je i ovog puta bilo je zadovoljstvo da ih spremamo za nastup“,


Mišović je istakla da se u radu prije svega rukovode individualnim potrebama djece i njihovim osobenostima.
 
“U savremenom dobu u kojem dominiraju nove tehnologije vrlo je zahtjevno zadovoljiti sve elemente u vaspitanju i obrazovanju i usmjeriti djecu na pravi put. Ipak, usavršavamo se i pratimo trendove savremene pedagogije i psihologije. Trudimo se da sve savjete uspješno sprovodimo i primjenjujemo u radu”, kazala je Mišović.

 
Publika u sali Doma kulture je svaku od trinaest tačaka ispratila gromoglasnim aplauzom.