Društvo

DPS: Savjet mladih i antifašistička tradicija

| 26:11:2017 | 16:12:50

Članovi Savjeta mladih DPS, na čelu sa predsjednicom Opštinskog odbora DPS Brankom Nikezić, prisustvovali su ceremoniji polaganja cvijeća na spomen obilježju nekadašnjeg barskog koncentracionog logora, a potom i u Domu revolucije gdje je promovisana Antifašistička mapa Bara, povodom 24. novembra - Dana oslobođenja Bara.
 
Branka Nikezić je u ime Udruženja boraca i antifašista Crne Gore i Bara podsjetila da je koncentracioni logor u Baru bio najveće mučulište u Crnoj Gori u II svjetskom ratu.
 
“Danas, nakon svih prohulalih godina, odgovorno, odlučno i ozbiljno prilazimo našoj obavezi. Usvojenim projektom arhitekte Branimira Lekovića predviđeno je parterno uređenje spomen-obilježja, sa fontanom i guvnom, uz autentično kameno korito sačuvano iz logora, te uređenim javnim površinama, što iz budžeta finansira Opština Bar” - istakla je Nikezić.
 
Članovi Savjeta mladih, koji su ujedno i članovi Udruženja NOR-a i antifašista Bara, još jednom su pokazali da su poštovaoci trajnih vrijednosti NOB-a i da baštine neprolazne vrijednosti 13-ojulskog  ustanka crnogorskog naroda, kao i odlučno suprotstavljanje svim vidovima fašizma i njegovim savremenim pojavama.