Društvo

VIDEO: Uručene nagrade na konkursu Crvenog krsta

by Vesna Šoškić, kamera i montaža Adi Karađuzović | 06:12:2017 | 11:58:19

Povodom Dana Crvenog krsta Crne Gore i Svjetskog dana volontera, barski Crveni krst organizovao je nagradni literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola. To je još jedna u nizu akcija opštinskog Crvenog krsta kojom ova humanitarna organizacija nastoji da približi svoj rad mladim ljudima i podstakne ih na humanost i altruizam.
 
Humanost i spremnost da se pomogne ljudima u nevolji osnovna je misija Crvenog krsta, koji svoje ideje i aktivnosti prvenstveno mora širiti među mladim ljudima. Barski Crveni krst veoma dobro sarađuje sa  osnovnim i srednjim školama, odakle je regrutovan i najveći broj volontera ove humanitarne organizacije. Novi likovni i literarni konkurs namijenjen mladima još jedan je doprinos tome.


Darija Radonjić, iz O.Š. "Jugoslavija" osvojila je I mjesto na literarnom konkursu čija je tema za osnovne škole bila "Čega se bojim". Žaklina Pecović, iz Srednje stručne škole, dobitnica je III nagrade na literarnom konkursu barskog CK sa temom "Moje pjesme, moji snovi", za sednje škole.
 
Crveni krst Bar zadovoljan je odzivom učenika barskih škola, što pokazuje da je ideja ove humanitarne organizacije duboko ukorijenjena u svijesti mladih ljudi.
 
“Ovo je još jedan u nizu uspjeha koje niže Crveni krst, kada je u pitanju saradnja sa školama, sa jednom jedinom željom da omasovi  svoju organizaciju, da među mladim ljudima širi svoje humane ideje, da ih podstiče da stvaraju, da pozitivno misle i da zajedno sa svojim drugarima rade na jačanju Crvenog krsta, jer volonteri su naša najveća snaga", istakla je sekretarka CK Bar Zorica Crnčević.
 
Literarne radove ocjenjivao je žiri koji su činili barski književnici: Miroslav Jovanović Timotijev, Milica Vukmanović-Jovanović i Nedeljka Cica Pavlović, a likovne na temu "Zagrljaj" i "Tvoje oči", Milena Koprivica, profesorica likovnog obrazovanja i saradnica Crvenog krsta Bar.
 
Barski pisci poklonili su svim učesnicima konkursa svoje knjige, a Nedeljka Cica Pavlović i prosvjetnim radnicima i vrijednim , humanim volonterima Crvenog krsta.