Društvo

U firmi Kalamper d.o.o. sumirali uspješnu poslovnu godinu

Sponzorisani tekst | 18:12:2017 | 16:23:51

ZAKUPLJENI REKLAMNI PROSTOR
 
Kompanija “Kalamper d.o.o.” je za svoje poslovne partnere i prijatelje organizovala svečanu večeru u novootvorenom “Kalamper Hotel & SPA”, kako bi zajednički proslavili još jednu uspješnu poslovnu godinu.
 
Večeri su prisustvovali gosti iz svih sektora privrede, lokalne i državne uprave, kao i ostali partneri.

Elvir Kalamperović je pozdravio goste i održao kratku prezentaciju firme, zahvalivši se svim prisutnima na dobroj i uspješnoj saradnji i poželio mnogo uspjeha i poslovnih projekata i u budućem periodu.

 
Kompanija “Kalamper” je prepoznata kao društveno odgovorna, te je u prošloj godini donirala oko 30.000 eura. Firma učestvuje u razlicitim donacijama, u saradnji sa Rotary clubom Bar uradila je rekonstrukciju dječijeg odjeljenja u Opštoj bolnici. Duži vremenski period donira Društvo dobrovoljnih davaoca krvi, Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju iz Ulcinja, manifestaciju “Dani Mrkojevića”, razna sportska društva, pomaže prilikom bolesti ljudi i djece iz cijele Crne Gore.
 
Kompanija “Kalamper d.o.o. osnovana je 1992. godine. Uspješno se bavi ugostiteljstvom, prodajom naftnih derivata, turizmom, prodajom nekretnina, građevinarstvom i prevozom roba. “Kalamper” građevinsko preduzeće je počelo sa radom 2000. godine i do sada broji preko 200 uspješno izgrađenih stambenih i turističkih objekata.

 
Nakon uspješno započetog građevinarstva “Kalamper d.o.o.” se okreće ugostiteljstvu i 2002. godine  otvara restoran “Kalamper” na starom magistralnom putu Bar - Ulcinj.
 
Kompanija “Kalamper” 2008. godine otvara i svoj prvi hotel: “Apart Hotel Kalamper”, kategorisan sa 4 zvjezdice, smješten uz samu plažu Veliki Pijesak. Iste sezone kompanija “Kalamper” nastavlja da unaprijeđuje svoju turističku ponudu: od JP Morsko dobro u zakup dobija dio kupališta na plaži Veliki Pijesak. Kupalište broji 400 ležaljki.
 
Najznačajniji napredak kompanija “Kalamper” ostvarila je investiranjem u stambenu gradnju. “Kalamper Vista” je ekskluzivni projekat kompanije: rezidencijalni kompleks zatvorenog tipa namijenjen za dalju prodaju.
 
Apartmani “Kalamper” su prvi u nizu objekata koji čine dio turističko-stambenog kompleksa na Velikom Pijesku. Nakon toga, nastavlja se gradnja i drugih stambeno-turističkih objekata na istom lokalitetu. Otvaranjem “Kalamper Petrol” Bar  2011. godine predstavlja početak rada najmlađe djelatnosti u sklopu kompanije – prodaja naftnih derivata, otvaranjem benzinske stanice “Kalamper Petrol“ Bar. Već 2015. godine kompanija “Kalamper” proširuje svoju mrežu prodaje naftnih derivata i 2015. godine otvara drugu benzinsku stanicu “Kalamper Petrol” u Ulcinju. Kao krunu svog poslovanja, u aprilu 2017. godine, na Velikom pijesku kompanija otvara “Kalamper hotel & spa” sa 4+ zvjezdice čija je investicija iznosila 2.500.000€.

 

“Kalamper d.o.o.” kao glavni adut i ključ svog uspjeha navodi slogu, istrajnost i jednoglasnost prilikom odlučivanja i rada kako unutar porodice koja je temelj svega, a tako i unutar organizacijske šeme firme. Jedan od najznačajnijih faktora za uspjeh preduzeća su zaposleni, kojih je osnivanjem firme bilo dvoje, a sada ta cifra dolazi do 150 tokom čitave godine. Taj broj se u periodima sezone povećava i ima tendenciju rasta svake naredne godine.
 
Planirane su brojne investicije u narednom periodu: izgradnja benzinske pumpe Kalamper Petrol –  Virpazar sa 20 novih radnih mjesta, završetak izgradnje stambenog kompleksa Veliki pijesak, izgradnja novih stambenih objekata sa oko 50 stambenih jedinica, ugovor o zakupu dijela plaže Veliki pijesak na 55 godina, po tenderu JP Morsko dobro, na lokaciji između “Apartmana Kalamper” i hotela “Ruža vjetrova”

 
Brojne investicije podrazumijevaju i obaveze kompanije “Kalamper”: izgradnju kupališta sa pratećim sadržajima na površini od oko 1100m2, što je investicija u iznosu od 215.000€. Kompanija “Kalamper d.o.o.” se bazira na odgovornom upravljanju, kao i održivom razvoju. Nosioci smo brojnih sertifikata i priznanja čime podižemo svijest društveno odgovornog poslovanja i pokazujemo konstantnu težnju ka unapređivanju naše ponude i usluge, kako je najavio Kalamperović u svom obraćanju gostima. Očekivani promet do kraja 2017. godine iznosi 15 miliona eura.
 
Kompanija “Kalamper d.o.o.” se može pohvaliti činjenicom da se od 2013. godine nalazi na “bijeloj listi” poreskih obveznika, kada je lista i nastala, a očekuje se da porez za 2017. godinu iznosi preko 2.500.000€. Takođe, prema novom Pravilniku, kompanija “Kalamper” je od maja ove godine svrstana u velike poreske obveznike.
 
ZAKUPLJENI REKLAMNI PROSTOR