Društvo

Najljepši je izlog Emporio Juniora

by Vjera Knežević Vučićević | 30:12:2017 | 18:48:18

Najljepši novogodišnji izlog u sklopu istoimene tradicionalne akcije Turističke organizacije Bara ove godine ima butik dječje garderobe "Emporio Junior", koji se nalazi u zgradi Tri kule. Drugoplasirani, butik "Sirius" je u komšiliku koji se mjeri udaljenošću od nekoliko desetina metara, dok je treću nagradu osvojio "Pretty woman".
 
Nagrade su uručene sinoć na svečanosti organizovanoj u restoranu "Fit".
 
Turistička organizacija Bara tradicionalno dodjeljuje nagrade najuspješnijim učesnicima akcije "Izbor najljepšeg novogodišnjeg izloga". Vlasnici i zaposleni u buticima u gradskom jezgru i ovoga puta bili su inspirisani da vođeni novogodišnjim duhom, daju na volju mašti i kreativnosti, pa tako izlozi koncem i ove godine, doprinose svečarskoj atmosferi i prazničnom sjaju, potpirujući nadu da će Nova 2018. biti bolja, uspješnija i sa više lijepih uspomena i radosti nego godina na izmaku...
 
Akcijom "Izbor najljepšeg novogodišnjeg izloga" bili su obuhvaćeni svi izlozi bez obzira na vrstu i veličinu poslovnog prostora. Prilikom odabira najljepšeg i najautentičnijeg izloga komisija- predsjedavajuća Vesna Ljujić i članovi Mladen Stojović i Radomir Petrić, vrednovali su kreativnost, originalnost ideje, primijenjeni kolorit, novogodišnji doživljaj i upotrebu tradicionalnih i novih dekorativnih elemenata, pri čemu se posebno vodilo račina da estetski kvalitet dekora bude na najvišem nivou.
 

Komisija je imala težak zadatak - obišli su 210 poslovnih prostora i u razmatranje za dodjelu nagrade uzeli 127 izloga. Nagrađeni su, osim plakete, dobili i novčane nagrade. Prva nagrada je iznosila 150, druga stotinu, a trećeplasirani je dobio 50 eura.  
 
Osim ovih, komisija je dodijelila i specijalne nagrade za originalnost Novogodišnje jelke. Prvu nagaradu u toj kategoriji dobila je prodavnica rasvjete "Simel", drugu zlatara "Engjel", a treću prodavnica sportske opreme "Intersport".
 
Novina u tradicionalnoj akciji "Najljepši novogodišnji izlog" je što je ove godine komisija dodijelila i Specijalnu nagradu za najljepše okićenu terasu. Čast da bude prva kojoj će pripasti ovo priznanje i nagrada od 100 eura imala je Tanja Roćenović.
 
Turistička organizacija je u sklopu akcije organizovane u čast novogodišnjih praznika dodijelila i sedam pohvala za doprinos novogodišnjoj atmosferi. Pohvale su dobili "Caminando", Familly shop "Tip Top", "Le pettit macaron", "Top Shop", Robna kuća "Paradiso", "Planika" i caffe "Riva".